Zavřít reklamu

iPhone trik karta iconPlatíte-li často nákupy přes internet, může být pro někoho zdlouhavé stále zadávat číslo kreditní karty a datum expirace. Mnoho uživatelů se také bojí, že splete číslo kreditní karty. Apple na tyto zákazníky myslí a vložil do mobilního prohlížeče Safari vestavěnou funkci, pomocí které lze skenovat údaje o kreditní kartě pomocí fotoaparátu, který je v iPhonu, iPadu nebo iPodu. Aktivace funkce je naprosto jednoduchá, ale mnoho uživatelů ji přesto přehlédne.

V případě, že budete ve fázi zadání údajů z kreditní karty, tak ve většině případů to Safari pozná. Kliknete-li na kolonku pro zadání čísla, vysune se číselná klávesnice. Na samém horním okraji klávesnice nalezneme možnost Vyplnit platební kartu, na zmiňovanou možnost klikneme a zvolíme další možnost, tentokrát Použít fotoaparát. Pro dosažení nejlepších výsledků, namíříme fotoaparát na kreditní kartu, která by se měla vejít do rámečku, který na displeji svého iPhonu uvidíme. iPhone se bude snažit rozpoznat co nejvíce informací a ty následně vyplnit do požadovaného formuláře. Apple uvádí že iPhone dákže vyplnit jméno držitele karty, číslo karty a datum expirace. Ručně budete muset zadat pouze bezpečnostní kód, který se nachází na zadní straně.

Apple tím alespoň trochu kompenzuje nepodporovatelnost Apple Pay v České republice, a snaží se nám přesto ulehčit placení na internetu. Je samozřejmé, že tato funkce se vůbec nemůže s Apple Pay srovnávat.

karta-safari01
karta-safari3

Dnes nejčtenější

.