Zavřít reklamu

Společnost SanDisk se zabývá výrobou paměťových karet a záznamových médií na bazi flash pamětí. Dnes firma představila SD kartu s největší kapacitou na světě. Nejnovější SDXC Karta s kapacitou 1TB je zatím prototyp a nejsou známy žádné další detaily. Neznáme tak cenovku ani datum, kdy bude nová karta dostupná.

Společnost Western Digital, která SanDisk vlastní, poznamenala, že společnost představila svou první 64MB SD kartu před pouhými 16 lety a 2 roky zpátky na trh uvedly prozatím největší kartu v historii s 512GB úložištěm. V porovnání tak nabízí oproti první SD kartě výrobce nový prototyp 16384 krát větší kapacitu.

Karta bude díky své kapacitě určena primárně pro fotoaparáty a digitální kamery. Ty budou moci díky obrovské kapacitě natáčet bez obav ve 4K i 8K rozlišení a 360 videa. S novou SD kartou se samozřejmě ponesou bohužel i nějaké nevýhody. Hlavní nevýhodou bude zřejmě cena, která se u takové kapacity vyšplhá hodně vysoko. V porovnání s menšími kapacitami bude mít také relativně nižší čtecí a zapisovací rychlosti. Pro fotografy by mohla být špatná vlastnost i zapomínání přehazování karet z důvodu vysoké kapacity. Pokud by se karta pokazila, přišli by o všechny své fotografie a videa.

Na novou kartu by se mohlo v praxi vejít přibližně 48 hodin videa ve 4K rozlišení, nebo 132 hodin videa ve standartním Full HD a více než 220 000 fotografií s rozlišením 10 MPx.

sandisk-1tb-sd-card-fb

Zdroj: verge

Dnes nejčtenější

.