Zavřít reklamu

apple_pay_iconPodle nové zprávy z Re/code, plánuje Apple rozšíření plateb pomocí Apple Pay i do webového rozhraní a to ještě před vánoční nákupní sezónou. Podle zprávy Apple oznámil potenciálním partnerům, že budou moci využívat Apple Pay namísto zadávání informací o jejich kartě. Zatímco podrobnosti jsou nejasné, Apple službu zatím plánuje pro zařízení iOS, které mají čtečku otisků Touch ID a později i na Mac. Ten však Touch ID zatím nemá a tak to je jeden z dalších důvodů, proč by jej měl na Mac přinést, o čemž se spekulovalo v minulosti již několikrát.

V podstatě bude Apple Pay na webu fungovat podobně jako PayPal. Mnoho prodejců dnes umožňuje platit pomocí této populární služby a funguje to tak, že jednou zadají na svém zařízení údaje a pak už mají vždy jejich účet uložen a mohou s ním kdykoli platit. Nemusí tak zadávat své údaje o kartě pro každou jednotlivou stránku. To je také důvod, proč chce Apple protlačit službu Apple Pay k co nejvíce maloobchodníkům. Mohli bychom tak platit na internetu jednoduchým otiskem prstu, který by umožnil automatické vyplnění údajů o vaší kartě a doručovací adresy.

Předtím než Apple tuto novinku přinese, by měl nejprve samotné Apple Pay rozšířit do více zemí. Pořád chybí velká část bank a států, kde Apple Pay stále schází. To platí i pro Českou republiku a Slovensko. Uvidíme tedy, zda se letos platební Apple služby konečně dočkáme.

apple_pay_web

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.