Zavřít reklamu

Apple transparent keyboardV pátek Apple oslavil své 40. narozeniny. Za ta čtyři desetiletí představil spousty produktů, některé byly opravdu úspěšné a udaly trend, jiné se Applu moc nepovedly a přestal je po čase prodávat. Nejstarším produktem, který Apple dodnes nabízí a posune každý rok o stupeň výš, jsou osobně počítače, kvůli kterým vlastně společnost vznikla. K počítačům odjakživa patřila i klávesnice. Nejprve byla vždy jeho součástí, ale Apple později prodával klávesnice i jako příslušenství zvlášť, což ostatně dělá i dodnes.

Za ta léta se proměnily klávesnice opravdu hodně, alespoň co se designové stránky týká. Pokud se ale koukneme na první Apple klávesnici z roku 1983 a na tu současnou, tak vidíme, že základ je pořád stejný a za nějakých 33 let se v této oblasti zase tolik dramatického neudálo. Ano, jsou dnes tenčí, hezčí, lehčí, pohodlnější, bezdrátové a nabízí spoustu funkcí navíc, ale základ a účel jsou pořád stejné – psát písmenka na počítači.

Na videích níže si můžete prohlédnout téměř všechny klávesnice od roku 1983 až do roku 2015. Jde ale jen o ty, které se k Macu připojují přes kabel. Pěkná ukázka všech klávesnic je i v pražském Apple Museu. Ukázku výstavy klávesnic můžete vidět na fotografii pod videem.

Apple klávesnice Apple Museum

Dnes nejčtenější

.