Zavřít reklamu

Vzhledem k informacím z poslední doby to vypadá, jako by Apple neřešil nic jiného, než jaké bude používat klávesnice v nadcházejících zařízeních. V průběhu posledních několika dnů se totiž objevilo mnoho nových informací o tom, co Apple v tomto odvětví podnikl. Ať už se jedná o nové patenty, či akvizice zajímavých společností. Dnes tu máme další takový patent na jakousi „klávesnici budoucnosti“. Jedná se o speciální typ kláves, které budou umět zaznamenávat různé způsoby stisknutí kláves a podle toho vykonají naprogramovaný úkol. 

V posledních dnech se nemluví o ničem jiném, než o nových klávesnicích, které by měl Apple dodávat do MacBooků od roku 2018. Nová technologie, kdy za pomocí e-inku půjde měnit znak na jednotlivých klávesách, zní velice zajímavě. Dnes tu máme další novinku, týkající se klávesnic. Apple získal patent, který popisuje technologii, která dokáže rozpoznat hloubku a průběh stisku jednotlivé klávesy. Mimo jiné by tato klávesnice měla být také nastavitelná, z hlediska výšky samotného zdvihu kláves.

Každý uživatel by si tak mohl nakonfigurovat klávesnici přesně tak, jak mu vyhovuje. Spousta uživatelů nedá dopustit na klasické, mělké notebookové klávesnice. Další velká skupina uživatelů si naopak libuje ve vysokých klávesách (zejména pak současný trend mechanických klávesnic). V souvislosti s touto novou technologií by pak klávesnice mohly rozpoznávat přímo úroveň stisknutí. Tedy nebylo by vždy nutné klávesu vždy „dorazit“ a i tak by bylo klepnutí zaznamenáno. Tento způsob psaní by se pak mohl využívat ve spoustě aplikací, kdy by byly jednotlivé úhozy rozlišovány na „mělké“ a „hluboké“. V závislosti na tom by se pak mohla vždy provést jiná akce. Detailní popis patentu najdete zde.

macbook-keyboard-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.