Zavřít reklamu

Pangu-logo

Apple vydal minulý rok svou novou Apple TV 4. generace, stala se automaticky dalším populárním produktem společnosti Apple, který je schopný v některých případech nahradit i herní konzole. Celou Apple TV aktuálně pohání systém tvOS, který má však některé omezení. To se nelíbilo hackerskému týmu Pangu, který nyní poprvé vydal jailbreak pro Apple TV. Navazuje tím na jailbreak pro iOS 9.1, který byl vydán na začátku března. Společně s vydáním jailbreaku pro iOS, napsal tým Pangu na oficiální Twitter, že se připravuje odemčení systému i pro tvOS.

Svá slova dodržel a s menším zpožděním jailbreak vydal, je dostupný zatím pro tvOS 9.0 a tvOS 9.0.1. Máte-li novější verzi, budete si muset několik týdnů počkat počkat, protože aktuálně nejde provést downgrade na nižší verzi. Pangu však slibuje, že připravuje jailbreak i pro novější verze tvOS. Nástroj pro nainstalování jailbreaku s názvem Pangu 1.0 můžete stáhnout na oficiálních stránkách. Dále k instalaci budete potřebovat USB-C kabel, Mac, Xcode a samozřejmě Apple TV 4. Pangu uvedl, že budete potřebovat pro nainstalování placené Apple Developer členství, což znamená, že v současné době je metoda instalace založena na sideloadingu aplikací.

Mnoho novinek bohužel jailbreak pro Apple TV nepřinesl, nainstalováním pouze povolíte SSH přístup. Žádný Cydia obchod nenaleznete. Přesto je to stále dobrá zpráva, díky které se konečně otevře cesta do Apple TV a vzniknou skvělá vylepšení a úpravy. Předchozí generace Apple TV, se nikdy jailbreaku nedočkala.

pangu-jailbreak-apple-tv

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.