Zavřít reklamu

steve_jobsSteve Jobs byl takový perfekcionista, že po celá léta nezaplnil svůj dům nábytkem prostě proto, že nemohl najít takový nábytek, který by splňoval jeho vysoké požadavky. I to je důvod, proč až nyní, skoro pět let po smrti spoluzakladatele Applu, by měly konečně začít práce na vysněném rodinném domě na pozemku, který Steve koupil již v roce 1984.

Vdova Laurene Powell Jobs je na nejlepší cestě vyhrát konečné schválení od městských úředníků na vybudování ambiciózního projektu v luxusní čtvrti Woodside v Silicon Valley. Laurene pokračuje v dlouhodobé misi, o kterou Steve usiloval v poslední dekádě jeho života. Jobs strávil 7 let právními bitvami o právo strhnout zámek o rozloze 1602 m2, který stál na pozemku.

Nakonec mu bylo uděleno povolení strhnout budovu v únoru 2011, ale Jobsova rakovina slinivky znamenala, že se projekt nikdy nedostal dál, než k demolici starého 14 pokojového domu, bez žádných nových plánů.

Jak bude dům Steva Jobse vypadat?
Nadcházející rodinné sídlo Jobse bude mít impozantní rozlohu 1458 m2 a velká zemědělská plocha o velikosti téměř 9 akrů bude sloužit pro chov dobytka, lisování olivového oleje, výrobu vína a pěstování zeleniny. Jakmile začne stavba, měla by trvat 596 dní.

Plány popisují 344 m2 velkou hlavní budovu, studio pro jógu, saunu, vířivku, ochlazovací bazén, plavecký bazén, dva domy pro návštěvy nazvané “Orchard House” a “Vineyard House, lisovací budovy pro víno a olivový olej, kůlnu a stodolu.

V domě ale bude k nalezení i několik odkazů Steva Jobse, jako jsou posuvné skleněné dveře, jenž můžete vidět na videu níže, a které připomínají styl architekta Josepha Eichlera ovlivňujícího Jobse během jeho života.

JobsHousePlans

former Jobs house
Dům, který dřív stál na pozemku

*Zdroj: CultOfMac

 

Dnes nejčtenější

.