Zavřít reklamu

Leitz Complete stylus iconVždy jsem obdivoval, jak Steve Jobs nebo dnes Tim Cook při keynote chodí sebejistě po pódiu, představují nové produkty a ukazují jejich hlavní přednosti na obrovském plátně za sebou, přičemž vše je tak dokonale synchronizované, že snímky a animace se objevují přesně v ten moment, kdy o nich mluví. Kouzlo je samozřejmě jak v nácviku, tak v malém černém ovladači, pomocí kterého přepínají snímky prezentace, když potřebují. Sám jsem chtěl vždy něco podobného vyzkoušet a díky Leitz Complete stylus jsem si svůj maličký sen splnil.

Leitz Complete stylus sice vypadá na první pohled jako obyčejné pero, ale ve skutečnosti vůbec obyčejné není. Kromě kvalitního kuličkového pera má v sobě totiž ukrytý stylus pro snadné ovládání dotykových obrazovek, laserové ukazovátko a poté hlavně bezdrátovou technologii, pomocí které můžete na vzdálenost až 10 metrů přepínat na Macu nebo PC prezentace.

Jediné, co je k tomu potřeba udělat, je sundat z pera víčko, vysunout USB a připojit víčko k Macu nebo PC s Windowsem či Linuxem. Není nutné nic instalovat a dálkové ovládání prezentace funguje v podstatě okamžitě. USB adaptér (víčko) s perem komunikují pomocí rádiových signálů s nízkým výkonem a tudíž je potřeba, aby v peru byly knoflíkové baterie, které ale jsou součástí balení. Snímky prezentace poté ovládáte na peru pomocí dvojice tlačítek dopředu a zpět. Leitz Complete stylus se chlubí kompatibilitou s programy jako je Apple Keynote a Microsoft PowerPoint. Osobně jsem ale zjistil, že dokáže přepínat i prezentaci v iCloudu, v Google Docs nebo v PDF. Kromě toho ale umí v Náhledu na OS X přepínat i mezi fotografiemi nebo po stránkách v Pages a ve Wordu. Tlačítka totiž fungují jako klávesy Page-Up a Page-Down.

Leitz Complete stylus 4

Na druhém konci pera se pak nachází laserové ukazovátko, které poslouží jako šikovná pomůcka během prezentace, kdy již zmíněnými tlačítka přepínáte prezentaci a třetí tlačítkem aktivujete laser a zdůrazníte tak v prezentaci nějakou důležitou, která by neměla divákovi uniknout. Laser 2. třídy s vysílacím výkonem 3mW je poměrně silný a je bezproblémově čitelný na plátně i ve vzdálenosti několika metrů.

Jak už jsem zmínil v úvodu, součástí pera je i stylus. Jde o měkký gumový hrot, která se nachází na části s hrotem. Tu stačí jen vyšroubovat a prohodit a náhled máte z pera poměrně šikovný stylus, který bezproblémově funguje s iPhonem i iPadem a ovládání je s ním pohodlné. Dokonce na nejnovějším iPhonu 6s lze pomocí stylusu používat 3D Touch zkratky a ani na něj není potřeba nějak výrazněji zatlačit. Potěší i vyměnitelný hrot stylusu, kdy jeden náhradní najdete dokonce v balení.

Leitz Complete stylus 2

Resumé
Leitz Complete stylus je jako dělané pro pracovníky, kteří často na poradách prezentují svým kolegům a pak hlavně pro učitele, pro které jsou prezentace na téměř denním pořádku. Vhodné by mohlo být i pro studenty, kteří jej ale nevyužijí tak často. Peru Leitz Complete stylus bych vytkl jen jedno jediné, a to že v USB přijímači se neukrývá ještě alespoň miniaturní flash disk s malou kapacitou, na který by bylo možné umístit prezentace a při připojení přijímače do USB by bylo možné na PC nebo Macu prezentaci rovnou spustit a perem ovládat. Jinak není peru v podstatě co vytknout, jelikož funguje bezproblémově a za celou dobu testování jsem se nesetkal s jediným problém. Svým elegantním designem rozhodně neudělá ani ostudu kdejakému manažerovi.

Leitz Complete stylus 1
Leitz Complete stylus 3

Dnes nejčtenější

.