Zavřít reklamu

FlexBright icon

Apple minulý týden nečekaně do schválil přidání aplikace FlexBright do App Store. Ta umožňuje změnit teplotu displeje jako funkce Noční režim. Ten je součástí beta verze systému iOS 9.3. Díky FlexBright mohli vyzkoušet noční režim i uživatelé straších iPhonů. Mnoho vývojářů se domnívá, že Apple aplikaci přehlédl a schválil ji omylem. Nedávno totiž Apple odmítl přidat do App Store aplikaci f.lux, která nabízí stejné možnosti. Vývojář aplikace Sam Al-Jamal řekl pro magazín MacRumors, že nechápe smazání aplikace. Aplikace podle vývojáře nepoužívá žádné privátní API, ale nativní Objective-C knihovny, které filtrují modré světlo přímo v iOS. To Apple odmítl. Vývojář Sam Al-Jamal měl s Applem vyčerpávající diskuzi, ale Apple prý nebude schvalovat aplikace které změní barvy obrazovky. Dostal dvě zprávy proč byl FlexBright odstraněn z App Store.

První důvod je prý použití privátního API, což Al-Jamal naprosto popírá. Aplikace používala tichý zvuk, který s aplikací běžel na pozadí, to bylo důvodem rychlého vybíjení baterie. Právě to je druhý důvod, proč Apple aplikaci zamítl. Není to hlavní funkce aplikace.

Apple požádal Al-Jamala aby odstranil filtr modrého světla, poté aplikaci na App Store vloží. To by ale znamenalo, že by aplikace neplnila to, k čemu byla vytvořena. Al-Jamal řekl: „FlexBright je mrtvý!“ Má ale v plánu vytvořit novou aplikaci, která by detekovala únavu očí a na základě toho snižovala jas obrazovky. Mnoho vývojářů se domnívá, že i tuto aplikaci by Apple zamítl a do App Store ji nepřidal.

Proces kontroly aplikací v App Store je velký a důkladný, proto je zajímavé že Apple aplikaci schválil a několik dnů poté ji stáhnul. Speciální tým údajně kontroluje jak je kód čistý a zda-li neobsahuje nepotřebné oprávnění k datům telefonu. Mnoho vývojářů vyčítá Applu pomalé schvalování aplikací, to v některých ojedinělých případech může trvat až 21 dnů.

FlexBright FB

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.