Zavřít reklamu

FlexBright iconApple nečekaně do App Store pustil novou aplikaci FlexBright, která umožňuje změnit si teplotu displeje podobně jako Noční režim (Night Shift), který je hlavní novou funkcí doposud nevydaného iOS 9.3. Nečekaný krok ze strany Applu je to především proto, že společnost nedávno odmítla ve schvalovacím procesoru aplikaci f.lux, která má stejnou funkcionalitu a přišla s požadavkem být v App Store o několik týdnů dříve. Apple dokonce autorům f.luxu přikázal, aby ze svých stránek odstranili verzi, která umožňovala si aplikaci do iPhonu nainstalovat i bez App Storu.

Autoři nové aplikace FlexBright prý přímo spolupracovali s Applem na implementaci funkce umožňující redukování modrého světla. Hlavní odlišností aplikace FlexBright je, že noční režim musíte aktivovat manuálně na základě předchozího upozornění, které vám oznámí, že byste jí měli zapnout. Naproti tomu f.lux a Night Shift od Applu se aktivují automaticky, ať už podle času nebo podle soumraku a úsvitu.

FlexBright 1

Podle jednoho z vývojářů aplikace, byly právě notifikace a následné manuální aktivování funkce jedinou cestou, jak FlexBright dostat do App Storu. Aplikace totiž nepoužívá privátní API jako f.lux, ale využívá nativní Objective-C knihovny, které filtrují modré světlo přímo v iOS. Aplikce proto funguje nejenom na domovské nebo uzamčené obrazovce, ale také ve všech aplikacích třetích stran stejně jako Noční režim od Applu.

Kromě redukce modrého světla nabízí FlexBright ještě funkci pojmenovanou jako Dark Mode, která přepne displej na černo-bílé barvy podobně, ale ne stejně jako funkce Grayscale (Stupně šedi) v záložce ZpřístupněníNastavení iOS.

Nejlepší na FlexBright je nejenom to, že si můžete vyzkoušet Noční režim ještě před vydáním iOS 9.3, ale také jej můžete používat na starších iPhone, iPadech nebo zařízeních s iOS 7 a iOS 8. Noční režim bude totiž dostupný pouze a jedině od iOS 9.3, a to jenom na zařízeních, které mají 64-bitový procesor, tudíž jej nenajdete na iPhonu 4S, 5, 5C nebo iPadu mini (1. generace) a starších.

[appbox appstore simple id1059092033]

FlexBright screen
FlexBright FB

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.