Zavřít reklamu

Security and PrivacyTento víkend se na Transmissionbt.com objevilo varování, které varuje uživatele, kteří používají verzi 2.90 oblíbeného klienta BitTorrent na Macu stažený z jejich stránek, může obsahovat škodlivý software.

“Všichni, kteří mají verzi 2.90 na OS X, by měli okamžitě přejít na verzi 2.91, nebo odstranit kopii verze 2.90, jelikož mohli stáhnout infikovaný soubor malwarem. V aplikaci Monitor Aktivity zkontrolujte zda neběží proces kernel_service. Pokud ano, dvakrát klikněte na proces a zvolte Otevřené soubory a porty,  a zkontrolujte zda je zde soubor “/Users//Library/kernel service”. Jestli ano, je to hlavní proces KeRangeru. Doporučujeme ukončit tetnto proces”.

Agentura Reuters hlásí, že infikovaný soubor obsahoval první “Ransomware“ nalezený na platformě Mac. Ransomware je druh malware, který šifruje pevný disk uživatele a požaduje platbu za dešifrování pevného disku. Tento typ útoku byl velice populární na PC, ale toto je poprvé co se objevil na Macu.

Podle agentury Reuters si je Apple vědom tohoto problému a již stáhla digitální certifikát legitimního Apple Developera, který umožnil instalovat škodlivý software na Macy.

transmission-malware
iphone_malware_virus
*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.