Zavřít reklamu

Zatiaľ čo posledné správy vraveli o tom, že Apple a Pegatron už začínajú produkovať lacnejší telefón iPhone 5C, iba teraz sa dozvedáme novú informáciu o plnohodnotnom modeli, iPhone 5S. Ten by sa mal podľa posledných informácií vyrábať vo fabrikách Foxconnu, ktorý doteraz vyrábal veľké množstvo Apple produktov, vrátane počítačov Mac. Pretože masová produkcia iPhone 5S začne iba v budúcich dňoch, Foxconn chce prijať 90 000 nových pracovníkov, ktorí budú vyrábať siedmy iPhone.

Foxconn chce zamestnať tak veľký počet zamestnancov preto, aby dokázal včas vybaviť väčšinu objednávok od Applu. Táto fabrika sa nachádza v Shenzene, odkiaľ v minulosti pochádzalo už niekoľko významných únikov, a nie je vylúčené, že úniky budeme vidieť aj v najbližších týždňoch. Nová vlajkový model by mal ponúknuť snímač odtlačkov prstov, o ktorom môžeme vidieť zmienky už v iOS 7 beta 4. Ten v sebe ukrýva kód „BiometricKitUI“, vďaka čomu nie je vôbec vylúčené, že práve Home Button v iPhone 5S bude tento snímač obsahovať. Aj keď zdroje z Foxconnu potvrdili, že spoločnosť zamestná 90 000 nových ľudí, nedozvedeli sme sa, koľko miliónov kusov telefónu si Apple objednal.

Za rozhodnutím Foxconnu môže stáť aj skutočnosť, že Apple mal v posledných mesiacoch problémy s produkciou snímačov odtlačkov prstov. Na toto upozornil uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, ktorý tvrdil, že tieto problémy môžu oneskoriť vydanie telefónu o niekoľko mesiacov. Apple však chce dodržať svoj termín a práve preto môže od Foxconnu chcieť, aby včas vyrobil veľké množstvo kusov iPhone 5S. Ten by mal údajne ponúkať rýchlejší procesor, 12-megapixelový fotoaparát a snímač odtlačkov prstov.

2013204ts-iphone-5s-lite-51efee613654d

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.