Zavřít reklamu

Galaxy S7 selfie bleskPamatujete si, jak Apple v září představil iPhone 6s a kromě 3D Touch displeje vychvaloval také nový Retina Flash neboli selfie blesk pro přední fotoaparát? Funkce nám všem přišla poměrně užitečná, jelikož dokáže osvítit obličej při horších světelných podmínkách a zároveň přední stranu iPhonu nehyzdí další prvek, tedy LED blesk, který by byl rozhodně vidět. V Samsungu jim ale Retina Flesh přišel také poměrně cool a proto jej nasadili i do nejnovějšího Galaxy S7 a S7 Edge.

Oba vlajkové telefony od jihokorejského giganta totiž disponují stejným přísvitem pro selfie jako iPhone 6s. Technologie funguje na úplně stejném principu, tedy že se těsně před vyfocením selfie rozzáří displej doběla a jas se nastaví na krátký okamžik na maximální možnou hodnotu, čímž se osvítí obličeje fotografujících a snímky jsou tak kvalitnější.

Na druhou stranu je ale také potřeba zmínit, že ani Apple nebyl první, který s funkcí selfie blesku přišel. Už nějakou dobu totiž podobnou funkci nabízí LG ve svých telefonech a také některé aplikace třetích stran. Je otázkou, kde se inspiroval Apple, ale asi je jasné, kde se inspiroval Samsung. Apple totiž není tou společností, která přichází s novinkami, které nikdo nikdy ještě neviděl, ale vždy vezme nějakou myšlenku a ukáže všem ostatním, jak to má vypadat. Až pak se funkce, produkt nebo cokoli jiného začne rozšiřovat, protože ostatní výrobci vidí, jak je to správně a chtějí jí mít okamžitě také.

Galaxy S7 selfie blesk
Retina Flash

*zdroj: mobilmania

Dnes nejčtenější

.