Zavřít reklamu

Galaxy S7 vs iPhone 6sJelikož jsme se nedávno dočkali nového Samsungu Galaxy S7, vzniká mnoho porovnávacích testů s iPhonem 6s. My jsme vám již ukázali drop test, bend test a taktéž test voděodolnosti obou modelů. Dnes vám přinášíme další video, a to srovnání fotoaparátů. Každý se dívá jen na megapixely, ale záleží i na jiných faktorech, které určují, jaká bude výsledná fotografie. Poznal to i sám Samsung, který snížil oproti předchozí generaci pár megapixelů.

Pro začátek uvedu technické údaje fotoaparátů, které se v telefonech nachází. iPhone 6s má v sobě 12 megapixelový fotoaparát s 1,22µ pixely a clonou ƒ/2,2. Větší 6s Plus nabízí navíc optickou stabilizaci obrazu i videa. Samsung Galaxy S7 nabízí taktéž 12 megapixelový fotoaparát s 1µ pixely, který má navíc duální pixely pro rychlejší ostření a clonu ƒ/1,7. Samsung nabízí optickou stabilizaci jak u obyčejné S7, tak u zahnuté S7 Edge.

Ze začátku se podíváme na přední fotoaparát, který má u obou modelů 5 megapixelů a clony jsou stejné, jako u zadních. iPhone má kvalitu videa z přední kamery pouze 720p, zatímco Galaxy S7 má 1440p a jak můžeme na první pohled vidět, má lepší detaily a audio je taktéž kvalitnější. Poté přichází řada na natáčení videa zadní kamerou, kde oba dokážou natáčet v rozlišení 4K. Samsung má lepší podání barev, které vypadají věrněji.

Poté se autor videa zaměřil na automatické ostření objektů uvnitř budovy za zhoršených světelných podmínek. Můžeme vidět, že duální pixely dělají opravdu divy a ostření je neskutečně rychlé, což iPhonu trvá znatelně déle. Poté již přichází řada na fotografie, kdy selfie ze Samsungu vypadá lépe, obličej je na iPhonu přesvětlený a budovy na pozadí taktéž. Při snížených světelných podmínkách má fotografie z iPhonu větší šum, ale obě fotografie vypadají skvěle a záleží na osobních preferencích. Na mě fotografie z S7 působí uměle. Při použití předního blesku, se zase lepší jeví Samsung.

Venkovní fotografii květiny má lepší opět Samsung, který má hezčí podání barev a při zvětšení i lepší detaily. Budovu vyfotí oba smartphony skvěle, Samsung má však o něco širší úhel záběru. Lepší clona pomáhá Samsungu ve zhoršených světelných podmínkách. Při použití blesku vypadají zase lépe snímky z iPhonu, který má dvojitý LED blesk. Závěrem bych uvedl, že nový Samsung má opravdu skvělý fotoaparát, který ve většině ohledech iPhone předčí.

Dnes nejčtenější

.