Zavřít reklamu

imcable_icon

Žijete-li v domácnosti, ve které má někdo iPhone a někdo mobilní telefon, který se nabíjí přes Micro USB, tak  zpozorněte. Na Kickstarteru se totiž objevil nový projekt prezentující LMcable, což je geniální kabel pro pro iPhone a smartphony s Androidem. Jedna strana nabíjecího konektoru má totiž Lightning konektor pro iPhone, iPad a další produkty Applu, zatímco strana druhá disponuje Micro USB konektorem pro zařízení nejenom s operačním systémem Android. Celý kabel je vytvořen z propletené kůže a má pocínované měděné dráty pro větší odolnost.

Součástí balení je i mosazná spona, která umožňuje kabel úhledně smotat. Snad největší problém LMcable je, že postrádá MFI (Made For iPhone) certifikaci. Apple má přísná pravidla pro udělení tohoto certifikátu, a otázkou zůstává, zda-li by Lightning-Micro USB konektor mohl vůbec certifikaci oficiálního příslušenství dostat.

Kabelu chybí možnost otáčení Lightning konektoru, to znamená, že musí být zapojen do iPhonu pouze v jednom směru jako tomu bylo u starých 30-pinových Apple kabelů.

Nicméně, LMcable je velice zajímavou novinkou. Celý projekt je ve fázi crowdfundingu a za necelý jeden den vybral desetinásobek požadované částky. Zájemci mohou jeden kabel zakoupit na Kickstarteru za 21 australských dolarů, což je v přepočtu zhruba 375 korun. Společnost dodává, že by mohla kabel začít rozesílat v polovině dubna.

LMcable animace
LMcable FB

LMcable2

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.