Zavřít reklamu

BelayCords icon
Už jsem četl stovky komentářů, jak si uživatelé jablečných zařízení stěžují na kvalitu kabelů, které Apple přibaluje ke každému svému produktu. Nejčasteji mají zákazníci problém s Lightning kabelem pro iPhone nebo iPad. Je pravda, že kabely od Applu jsou trochu náchylnější, ale stačí s nimi zacházet o něco opatrněji, což znamená nedrtit je na dně batohu pod věcmi nebo nejezdit po nich židlí, a mohou vám vydržet i pár let. Pokud se ale přeci jen chcete poohlédnout po nějaké kvalitní alternativě, která navíc dokáže nabídnout i nějakou zajímavost navíc, pak by vám určitě neměl ujít BelayCords, který svou slavnou éru započal na Kickstarteru, kde se z něho během pár dní stal fenomén.

BelayCords je totiž opravdu hodně odolný kabel, který vás navíc neurazí svým prvotřídním designem a sladěností s barevnými variantami iPhonů či jiných Apple produktů. Kvalita, vzhled a jen v nadpisu zmíněná doživotní záruka nejsou zdaleka jediné přednosti. To, čím BelayCords dokáže především zaujmout, je oboustranné USB, které si okamžitě zamilujete a budete jej chtít všude. Jen upřesním, že oboustranné USB funguje se všemi dosavadními USB porty na všech adaptérech nebo u všech počítačů, jde jen o novější standart, u kterého máte stoprocentní pravděpodobnost, že se trefíte na první pokus a vyvarujete se tak dosavadnímu trendu, kdy máte 50% pravděpodobnost, ale stejně se vždy trefíte do portu až napotřetí.

BelayCords 1

BelayCords je hodně zajímavý, a tak nám samozřejmě nesměl v redakci chybět. Zaslal nám jej server kickstore.cz, který je prvním eshopem v ČR s crowdfundingovými produkty a právě díky němu vám můžeme přinést recenzi jednoho z nejzajímavějších kabelů pro iPhone, iPad, iPod touch, ale i pro Android, WindowsPhone nebo BlackBerry telefony.

BelayCords jsme testovali několik týdnů a můžeme s klidnou duší říct, že nemá jedinou vadu a opravdu stojí za to. Od jednoho konektoru k druhému je kabel potažen odolnou tkaninou, jelikož výrobci se inspirovali u horolezeckých lan. Právě ta zajišťuje vysokou odolnost, ale také způsobuje, že je kabel o něco tužší a neohýbá se tak lehce jako například kabely od Applu. Ve výsledku to ale vůbec nevadí, protože jej smotáte stejně snadno, jako všechny jiné kabely a naopak máte zajištěnou opravdovou odolnost. Co se týče přechodu mezi jednotlivým konektorem a kabelem, tak ten je opět zpracován velice kvalitně a je ještě pevnější, než kabel samotný, jelikož je z jakési tvrdé gumy.

Další příjemnou vlastností je délka kabelu. BelayCords je totiž o 22 cm delší, než Apple kabel dodávaný společně s jablečnými produkty. Za zmínku stojí i šikovná maličkost pojmenovaná Magnetic Keeper, tedy jakýsi pásek, kterým smotaný kabel chytnete k sobě, jelikož na obou stranách pásku jsou malé magnetky, které kabel bezproblémově udrží smotaný. Stačí ho tedy v rychlosti omotat okolo dlaně a přichytit jednoduše magnetickým páskem a hodit do batohu nebo strčit do kapsy. Pro lepší inspiraci můžete vidět na fotce níže.

BelayCords 2

V neposlední řadě nechybí ani certifikace MFI (Made for iPhone), kterou uděluje přímo Apple a zaručuje vám kvalitu a kompatibilitu se všemi Apple produkty, pro které je určen. Certifikace MFI jasně dokazuje, že BelayCords můžete použít i pro synchronizaci s PC a bezpečné nabíjení.

V redakci jsme testovali černou variantu, ale Kickstore nabízí ještě zlatou, stříbrnou, modro-bílou, modro-zelenou a nakonec „ThrowBack“ variantu. Vybrat si může úplně každý podle svého vkusu a případně si zakoupit takovou variantu, aby skvěle ladila k barvě iPhonu.

Resumé
Kabelu BelayCords není vůbec co vytknout. Je elegantní, vysoce odolný, certifikovaný, šikovný, nabízí oboustranné USB a k tomu všemu se ještě chlubí doživotní zárukou. Jedinou překážkou může být pro někoho cena, která je o něco vyšší, když vezmeme v úvahu, že se jedná jen o kabel. Jenže v porovnání s kabelem od Applu, který také není zrovna nejlevnější, má BelayCords rozhodně co nabídnout a hlavně vám vydrží. Navíc, pokud si vzhledem k doživotní záruce uvědomíte, že BelayCords bude poslední kabel, který si pro iPhone koupíte, tak se vám do něj investovat rozhodně vyplatí. Jestli hledáte hlavně odolnost a potěší vás navíc i další příjemné vlastnosti v podobě oboustranného USB a dalších výše zmínených, pak je BelayCords tou vůbec nejlepší variantou na trhu.

BelayCords

Kickstore můžete sledovat na FacebookuInstagramu a být tak informovaní o všech dalších zajímavých crowdfundingových produktech.

Dnes nejčtenější

.