Zavřít reklamu

iPhone waterproof Apple

Dodavatel společnosti Apple, Japan Display, odhalil zajímavé detaily ohledně své druhé generace Pixel Eyes LCD modulů, které by měl Apple používat u budoucích produktů. Japan Display dokázal snížit tloušťku rámečku okolo displeje z 0,8mm do 0,5mm, taktéž nové displeje nabídnou lepší kvalitu černé barvy a budou reagovat na stylusy tenké 1mm. To znamená, že bude možno dělat tahy tenké pouhý jeden milimetr při kreslení nebo psaní.

To, co je však pro mnoho lidí nejzajímavější, je fakt, že LCD modul nabídne novou funkci, kterou není nic menšího, než možnost používat displej i v době, kdy máte mokré prsty. To sice již některé smartphony dnes zvládají, ovšem díky tomu, že mají vestavěné jak kapacitní, tak i tlakové senzory, ovšem LCD modul druhé generace od Japan Display to zvládne i sám o sobě.

iPhone, iPad a Apple Watch na dotyk s mokrými nebo zpocenými prsty v současné době nereagují příliš dobře, což by se mělo s příchodem druhé generace Pixel Eyes LCD modulů od Japan Display zásadně změnit. Tato vlastnost by mohla mít také zásadní vliv na produkci vodotěsných iPhonů.

Analytici se domnívají, že právě tato generace Pixel Eyes displejů se stane součástí iPhonů 7. Jedná se však jen o dohady analytiků a uvidíme, zda Apple skutečně tuto generaci displejů využije.

iPhone 6 Plus water

*Zdroj: j-display.com

Dnes nejčtenější

.