Zavřít reklamu

LG G5 iPhone notifikacni displej iconNěkomu se může zdát otázka v nadpisu nesmyslná, ale ve skutečnosti tomu vůbec tak není. Pokud by displej iPhonu neustále svítil, tak by samozřejmě ohromně spotřebovával baterii a telefony od Applu by vydržely ještě méně, než nyní. Jenže existují technologie, které by aktivovaly jen část displeje. Taková technologie by se pak hodila obzvláště na notifikace, jelikož v současnosti jsme nuceni vždy rozsvítit displej, když chceme zkontrolovat, zda nám náhodou někdo nevolal nebo nepsal či dokonce i v případě, kdy chceme zjistiti aktuální čas.

Že je technologie opravdu zajímavá a začne se o ní pravděpodobně zajímat několik výrobců smartphonů, nám dnes dokázalo LG. To totiž na svém Facebooku prozradilo, že jejich chystaná vlajková loď G5 bude disponovat právě zmíněným notifikačním displejem. LG neprozradilo, jakou technologii ve své vlajkové lodi použije, ale jen všechny navnadilo zveřejněnou animací na profilu, která zachycuje chystaný G5 s tzv. always-on displejem. Vzhledem k tomu, že iPhone nenabízí ani notifikační diodu, mohl by se Apple rozhodnout využít podobnou technologii, čemuž dokonce nasvědčují i mnohé informace, které v poslední době slýcháme.

LG G5 iPhone notifikacni displej

První možností by mohl být e-ink displej na zadní straně iPhonu. Jedná se o displej, který není na první pohled v podstatě ani vidět. Smartphone s e-ink displejem už na trhu je a jedná se o YotaPhone 2. Ovšem displej na zadní straně je v mnohém omezující a zejména pak, že na telefon nemůžete nasadit žádný kryt. Řešením by mohl být i znatelně menší displej, který by ale i tak potřeboval výřez v krytu.

Druhou a mnohem pravděpodobnější variantou je využití nízké spotřeby OLED displeje. OLED displej se totiž vyznačuje tím, že nemusí zobrazovat černou, tudíž výrazně šetří baterii. V takovém případě by se slabě rozsvítila opravdu jen malá část displeje pro zobrazení notifikací, což by mělo na baterii jen minimální vliv. Navíc, tuto technologii už Apple používá u Apple Watch s režimem Power Reserve.

Již dlouho se spekuluje, že Apple u iPhonů nahradí IPS LCD za OLED technologii. U chystaného iPhonu 7 bychom ale s novou technologií ještě počítat neměli, jelikož Apple by ji měl začít využívat až v roce 2018, tedy u iPhonu 8.

Technologie notifikačního displeje na iPhonu by mohla fungovat podobně jako u Apple Watch. Kdybychom měli iPhone v kapse nebo v tašce, senzory by to automaticky poznaly a displej by vůbec neaktivovaly. Jakmile bychom ale telefon vyndali nebo prostě jen zvedli k očím, senzory by zařídily, aby se aktivoval notifikační displej, který by zobrazil čas a notifikace. Kdyby telefon ležel na stole, tak by do něj stačilo třeba jen šťouchnout a senzory by opět poznaly, že mají rozsvítit displej.

Přijde vám technologie lákavá? Kterou technologii by měl Apple využít? Hlasujte v anketě níže.

Přáli byste si, aby měl iPhone stále aktivní notifikační displej?

Ano, s e-ink technologií
Ano, s low-power OLED technologií
Ne

Poll Maker

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.