Zavřít reklamu

SafariVětšina z uživatelů produktů Apple používá předinstalovaný prohlížeč Safari. Ten dnes představoval pro některé problém, neboť jak na iOS, tak na Macu si několik lidí stěžovalo na časté pády. Někteří uživatelé Macu navíc tvrdí, že jim ani prohlížeč nenabízí při psaní do adresního řádku návrhy. Na iPhonech a iPadech nastane pád aplikace při kliknutí právě do adresního řádku.

URL vyhledávání, automatické doplňování a další funkce Safari, fungují na principu dotazů, které se odesílají na server Applu a ten následně odesílá zpět odpověď. Zde je nejspíše problém a tak vám přinášíme návod, jak jej opravit.Na iOS otevřete Nastavení>Safari>HLEDAT a zde vypnete funkci „Návrhy Safari“. Pokud máte stejný problém i na Macu, stačí zapnout Safari>Předvolby>Hledat a zde vypnete „Zahrnout návrhy v Safari“.

Uživatelé, kteří si stěžují, jsou z různých koutů světa a tak je možné, že se problém může objevit i u nás v ČR. Jiným řešením problému, může být také přepnutí do anonymního režimu. Nejčastěji se objevuje pád aplikace na systémech iOS 8, iOS 9 a OS X 10.11.

safari_ios
safari_mac
Safari iOS iPhone

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.