Zavřít reklamu

Music Memos iconOd spuštění služby Apple Music a Apple Music Connect v minulém roce, se Apple stále více zaměřuje na hudbu, o čemž svědčí i včerejší novinky a aktualizace. Včera totiž vydal aplikaci Logic Remote, která byla dosud pouze pro iPad a od včerejšího dne je nově pro iPhone a iPad Pro. Tato aplikace slouží jako druhá obrazovka pro plnou verzi Logic Pro X na Macu. Další novinkou je také aplikace Music Memos, která slouží k nahrávání vlastních písní skrze mikrofon zabudovaný v iPhonu, nebo přes nějaký externí. Aktualizace se dočkalo i GarageBand pro iOS, které přináší hned několik nových nástrojů pro hudebníky.

Na Music Memos i na nové GarageBand ve verzi 2.1 se podíval redaktor webu MacRumors. Co se týče Music Memos, tak má opravdu jednoduché rozhraní. Naleznete zde plochu, na které se uprostřed nachází nahrávací tlačítko. Můžete si tedy nahrát svůj hlas, který následně můžete jednoduše upravit přímo v aplikaci, nebo jej odeslat do GarageBand, kde přidáte hudební nástroje a uděláte pokročilejší úpravy. V základní úpravě naleznete přidání basů, bubnů, úpravu tempa hlasu a další. Music Memos je dostupný pro iPhone 4s nebo novější a iPad 2 nebo novější.

V GarageBand jsme se také dočkali několika novinek. První novinkou jsou tzv. Live Loops, což znamená, že pouštíte zvuky z různých nástrojů a přitom je dohromady můžete nahrávat a vytvořit tak skladbu. Jsou zde také nové DJ efekty, jako je Phaser, Repeater, Flanger a další. Další novinku, kterou zde naleznete je Drummer. Je to bubenický kit, který původně pochází z Logic Pro.

Music Memos i Logic Remote jsou v App Store ke stažení zdarma. GarageBand mají zdarma ti, kteří si koupili své zařízení v roce 2013 nebo později. Pokud máte starší zařízení, pořídíte GaragaBand za necelých 5 dolarů (125 Kč). Pokud již zakoupeno máte, aktualizace je samozřejmě zdarma.

Music Memos

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.