Zavřít reklamu

zaměstnanci_appleApple zaměstnanci v USA, jsou rozmanitější než před rokem, stále však převažují muži a zaměstnanci bílé pleti. Apple se každým rokem snaží udělat rovnováhu mezi zaměstnanci a ukazuje tak, že mu je jedno, jaké jsou jeho zaměstnanci pleti či pohlaví. Minulý rok to potvrdil i na konferenci, kde se poprvé na pódiu objevily i ženy. Podle nově zveřejněných údajů, tvoří 30% zaměstnanců Applu v USA ženy, 8,6 procenta zaměstnanců tvoří Afroameričani a 11,7% zaměstnanců je hispánského nebo latinskoamerického původu.

Minulý rok tvořily ženy 29%, Afroameričani 8% a zaměstnanci hispánského či latinskoamerického původu 11,5%. Z toho plyne, že 83% zaměstnanců tvoří muži a 83,5% zaměstnanců je bílé pleti. Apple je k tomuto kroku také tlačen investory, kteří Apple kritizovali výrokem, že je až trochu moc „vanilka“. V důsledku toho byl Apple požádán, aby vylepšil svou náborovou politiku. Apple by tedy měl najímat ty nejlepší osoby, bez ohledu na pohlaví a etnický původ. To že Apple podporuje rozmanitost zaměstnanců, napovídá i nápis na jeho stránkách:

„Apple jako zaměstnavatel podporuje rovné příležitosti, začleňování a rozmanitost. Snažíme se nabízet práci a možnost profesního postupu všem uchazečům včetně těch znevýhodněných. Uchazečům s tělesným a mentálním postižením vycházíme vstříc a přiměřeně jim přizpůsobujeme pracovní prostředí.“

diversity
Apple-Employees

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.