Zavřít reklamu

OS X El Capitan iconZatímco v iOS 9.3 si pro nás Apple přichystal spoustu zajímavých novinek, o nejnovějším OS X 10.11.4 se to moc tvrdit nedá a novinky byste hledali v podstatě marně, jelikož jde jen zlepšení stability a opravy několika chyb. Nicméně i tak se v OS X 10.11.4 můžeme těšit na něco nového. Konkrétně získáme možnost sdílet Live Photos, tedy živé fotografie pořízené iPhonem 6s nebo 6s Plus přes iMessage v aplikaci Zprávy na jakémkoli Macu.

Do teď se Live Photos poslané skrze aplikaci Zprávy proměnily na statickou fotografii a druhá strana si je nemohla přehrát. S OS X 10.11.4 bude ale moct zobrazit živé fotografie i váš kamarád, který iPhone 6s vůbec nemá. Doposdu bylo možné zobrazit na Macu Live Photos jen v aplikaci Fotky, což mohlo být pro mnohé i značně nepohodlné.

Pokud si ale druhá strana bude chtít Live Phohos uložit do nějaké složky ve Finderu, má už smůlu. Živá fotografie se totiž promění na statickou fotografii. Ovšem je možnost Live Phodost přímo z iMessage sdílet na Facebook nebo Tumbrl, kde už podporu živých fotografií najdeme několik týdnů.

Live Photos OS X 10

OS X 10
*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.