Zavřít reklamu

iOS 9.3Zdá sa, že iOS 9.3 bude naozaj jeden obrovský update! Okrem toho, že priniesol podporu viacerých užívateľov pre iPad v školách, update si priniesol aj niekoľko významných noviniek aj pre nás, bežných užívateľov. Čo je ale veľmi zaujímavé, je skutočnosť, že Apple začal propagovať tieto novinky na samostatnej webovej stránke prístupnej pre verejnosť, čo robieva spoločnosť skôr v prípade nových verzií, ktoré plánuje vydať spolu s novými zariadeniami. Žeby bol iPhone 5e, respektíve iPhone 6c, naozaj na ceste? Uvidíme. Čo je ale dôležité pre všetkých užívateľov, je skutočnosť, že nový update iOS 9.3 prináša obrovskú novinku menom Nočný Režim, ktorý na základe času a polohy zariadenia mení farby prostredia tak, aby vám nevypálili zrak.

Nočný Režim bude dostupný zrejme pre všetky podporované zariadenia, pričom ide o funkciu prospešnú pre vaše zdravie. Podľa slov Applu totiž mnohé štúdie dokázali, že vystavenie sa jasnému modrému svetlu v noci môže ovplyvniť váš cirkadiánny rytmus, čo spôsobuje problémy so spánkom. Funkcia Night Shift tak v čase západu slnka automaticky zmení farby na displeji tak, aby boli teplejšie a vaše oči ich tak vedeli ľahšie. „prečítať“. Ráno sa potom farby vrátia späť do normálu.

Night Shift iOS 9

Okrem toho iOS 9.3 prináša updatovanú aplikáciu Poznámky s podporou Touch ID a hesla, takže si pre ne budete môcť nastaviť samostatné heslo. Samozrejme v prípade, že chcete. Po novom tiež bude možné zoradiť poznámky podľa dátumu vytvorenia, dátumu poslednej úpravy alebo podľa abecedy. Aplikácia News, o ktorej sme dnes už raz hovorili v súvislosti s chybnými štatistikami, sa dočkala tiež užitočných vylepšení. Presnejšie sa jedná o lepšie spracované prispôsobovanie obsahu k vašim preferenciám. Články v sekcii For You sú teraz ušité na mieru vašim záujmom, pričom v sekcii budete mať na výber odporúčané populárne články a tiež výber redakcie. V prípade, že novinka obsahuje video, môžete ho začať prehrávať priamo v čítačke, na iPhone pribudol režim Landscape a tiež pribudlo rýchlejšie načítavanie obsahu.

iOS 9.3 Notes

Aplikácia Health teraz automaticky číta informácie z fitnes aplikácií pre Apple Watch. Proces synchronizácie je ešte jednoduchší a Health tak automaticky získava informácie o váhe, počte cvičení, spánku a iných aspektoch vašej životosprávy. Aplikácia tiež ukazuje dáta o pohybe, počte cvičení a o tom, koľko ste stáli. Rovnako zobrazuje vaše ciele. Nakoniec došlo k lepšej integrácii Apple Music do CarPlay. V aute už viete pristupovať k sekciám Nové a Pre vás. Maps pre CarPlay pre zmenu dostali podporu funkcie Nearby, ktorá vám umožní okamžite nájsť najbližšiu čerpaciu stanicu, parkovisko, reštauráciu, kaviareň alebo iný bod záujmu. Tiež pribudla hebrejčina pre Siri.

Ďalšie novinky:

  • Možnosť prejsť do príslušných aplikácií po kliknutí na určité kupóny a platobné karty v aplikácii Wallet
  • Nové 3D Touch skratky pre Počasie, Nastavenia, Kompas, Zdravie, App Store a iTunes Store
  • Podpora Siri pre hebrejčinu a malajčinu
  • Aplikácia Feedback (Beta)
  • Taptická odozva pri otvorení multitaskingu s pomocou 3D Touch
  • Nová sekcia Cvičení v aplikácii Apple Watch Activity
  • Podpora multi-user pre iPad v školstve
  • Možnosť pripojiť viacero hodiniek Apple Watch
iOS 9.3 Health
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9

*Zdroj: Apple

Dnes nejčtenější

.