Zavřít reklamu

Už viaceré zdroje odhalili, že Apple tento rok pripravuje významné zmeny v oblasti Apple TV. V posledných dňoch to však potvrdzuje aj samotný Apple, ktorý nielen, že odhalil prítomnosť kamery v novej Apple TV, ale zároveň na súčasnú Apple TV priniesol novinku v podobe notifikácií. Notifikácie sú pritom niečo, čo by mal Apple podľa dostupných informácií priniesť až v budúcej verzii Apple TV Software, kde ich bude podporovať široká škála aplikácií. Mimo iného by k ním mala patriť aj aplikácia Bloomberg, ktorá by mala ponúknuť notifikácie s možnosťou rýchleho prepnutia na daný kanál.

Notifikácie sa zatiaľ týkajú len aplikácie iTunes Festival, ktorá bola v týchto dňoch dostupná v ponuke Apple TV. Aplikácia podľa viacerých ľudí prerušila práve sledované video a na obrazovke Apple TV sa objavilo hlásenie, že práve začalo živé vystúpenie a vy si ho môžete okamžite pozrieť. Hlásenia sa začali objavovať až v posledný deň festivalu a preto je možné, že chcel Apple len dočasne otestovať novú funkciu. Tá sa zrejme nedopatrením dostala do aplikácie pre koncových užívateľov a Apple nám tak odhalil svoje plány.

Podľa dostupných informácií má byť rok 2014 veľmi významný pre Apple TV. Apple totiž odhalí štvrtú generáciu, ktorá okrem klasických funkcií prinesie App Store s aplikáciami a hrami, výkonnejší hardvér a dokonca zabudovaný AirPort Express 802.11ac. Zmienky o Apple TV 4. generácie sa najnovšie objavili aj v kóde operačného systému iOS 7, kde sa spomína zariadenie s označením AppleTV4,1. Jedná sa pritom o úplne nové zariadenie, keďže minuloročný tichý update vyšiel pod označením AppleTV3,2. Bloomberg pre zmenu priniesol tvrdenie, že Apple predstaví novú Apple TV už budúci mesiac a vydá ju až na konci roku.

itunes-festival-notifications-apple-tv
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.