Zavřít reklamu

Gecko iconUž několik let se spekuluje, že Apple umožní iPhone nabíjet bezdrátově, ale zatím jsme se stále nedočkali. Právě z toho důvodu je zde prostor pro kreativní nápady, jak bezdrátové nabíjení iPhonu přidat a různí výrobci příslušenství přichází se zajímavým řešením. Většinou jde ale o mohutné kryty a nepohodlná řešení, ovšem Gecko, jde na celé bezdrátové nabíjení tak trochu jinak a nabídne vám vlastně vůbec nejmenší bezdrátový systém pro iPhone.

Samozřejmě jako u všech podobných řešení, tak i Gecko je „bezdrátové“ v uvozovkách. Na dráty totiž narazíte, jelikož stále musíte iPhone dobíjet nějak přes Lightning konektor, ale samotný přenos energie je opravdu bezdrátový a může tak být pro mnohé pohodlnější, než současné docky.

Gecko FB

Gecko funguje tak, že jeden adaptér zasunete do Lightning portu na iPhonu a druhý nasadíte na Lightning konektor kabelu pro dobíjení. Ten pak může ležet jen na stole a jakmile chcete dobíjet, stačí na něj jen iPhone položit a nic nemusíte připojovat. Když vám pak například začne někdo volat a vy chcete jít do jiné místnosti nebo dál od stolu, stačí jen telefon z nabíječky zvednout a nic nemusíte odpojovat.

Ještě větší smysl dává Gecko u powebanek, jelikož obdržíte speciální adaptér do běžného USB konektoru, ten připojíte k powerbance a pak jen položíte telefon na powebanku a bezdrátově se dobíjí. Nemusíte tak mít připojený dlouhý kabel, který by mohl překážet.

Gecko powerbanka

Gecko je tak miniaturní, že vám bude fungovat i s běžným krytem, který na iPhonu většina uživatelů má. Kromě toho tvůrci nezapomněli ani na verzi pro běžný micro-USB port, který najdete v drtivé většině smartphonů a tabletů s Androidem a Windows. Do budoucna se chystá i verze pro nové a stále se rozšiřující USB-C, ale je to otázkou toho, zda se vybere dostatek prostředků.

Gecko už na crowdfundingovém portále Indiegogo vysbíralo více než dvojnásobek svého cíle za jeden jediný měsíc a do konce zbývá ještě 10 dní. Na přelomu ledna a února už se začínají odesílat první objednávky, tudíž pokud máte o nejminiaturnější bezdrátovou nabíječku zájem, pak si ji určitě neváhejte zakoupit.

Navíc, s tvůrci, kteří za projektem stojí, jsme se domluvili na speciální ceně nejoblíbenějších perků pro čtenáře Letem světem Applem. Základní perk, ve kterém dostanete 1x adaptér pro Lightnig kabel, 1x adaptér pro Lightning port na iPhonu a 1x adaptér pro běžný USB například na powerbance zaplatíte namísto původních $14 jen $9. Stejně tak si můžete za zvýhodněnou cenu $16 namísto $19 zakoupit druhý perk, který obsahuje to samé, ale v dvojnásobném množství. Ovšem počet kusů je u obou nabídek omezen na 30. Doprava je celosvětově zdarma. Objednávat můžete z odkazů níže.

Gecko iPhone

Dnes nejčtenější

.