Zavřít reklamu

iPhone 6s 3D Touch iconKdyž vstoupil iPhone 6s s technologií 3D Touch na trh a pořídili si jej první zákazníci, tak se ihned pídili po tom, jak by novou technologii mohli využít k vážení různých předmětů, podobně jako to nabízí konkurenční Huawei u svého Mate S. Apple oficiálně tuto možnost nenabízí a když se vývojáři pokusili do App Storu dostat aplikace, která by fungovala jako váha, Apple ji zamítl. Nicméně vývojáři jsou vynalézaví a dokáží obejít i striktní Apple hned několika cestami.

Například minulý víkend se do App storu dostala „hra“ Steady Square, která v sobě ukrývala váhu založenou na 3D technologii. Ovšem jakmile bystří uživatelé na funkci přišli a začali o ní tweetovat na Twitteru, čehož si všimla i zahraniční média, tak vývojáři okamžitě vydali update a funkci odstranili, aby jejich aplikace nebyla odstraněna z Apple Storu. Nyní jí dokonce znepřístupnili pro některé země, mezi kterými je i Česká republika.

I tak ale existují webové aplikace, které váš iPhone 6s nebo iPhone 6s Plus promění ve váhu. Nejnovější webovou aplikaci představil vývojář na serveru GitHub, která je naprosto jednoduchá a umožní vám vážit až do hmotnosti 350g. Stačí, abyste v Safari otevřeli tuto stránku a položili na displej cokoli kapacitního. Pro vážení nekapacitních předmětů můžete použít například lžíci, kterou nejdříve položíte na displej, stisknete Tare, čímž se váha vynuluje a poté už na lžíci položíte předmět, který chcete zvážit.

Není na tom vůbec nic složitého. Měli byste si ale dávat pozor, abyste si nezničili displej iPhonu, což bude pravděpodobně i jeden z hlavních důvodů, proč Apple nechce, aby se podobná aplikace objevila v App Storu, jelikžo zákazníci by si pak byli schopni stěžovat, že se jim poškrábal displej při používání oficiální aplikace a žádali by výměnu.

weighing-rock-iphone-scale-610x458

*zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.