Zavřít reklamu

apple-remoteVčera Apple vydal aktualizaci tvOS 9.1 pro novou Apple TV 4. generace, která přidává podporu ovládání Apple TV pomocí Remote aplikace na iPhonu, iPadu a Apple Watch, která dosud byla funkční pouze se starší Apple TV. S aplikací je ovládání Apple TV mnohem jednodušší, například zadávání textu na Apple TV, je s ovladačem utrpení. Musíte jezdit s kurzorem po obrazovce pro napsání jednotlivých slov, přes aplikaci však můžete psát přímo na klávesnici daného zařízení (iPhone, iPad).

Co však v aplikaci chybí a pro mnoho uživatelů je důležitou funkcí, je ovládání skrze Siri. Aktuální aplikace Remote to zatím neumí, ale vice-prezident Applu Eddy Cue nám prozradil, kdy to umět bude: „Pracujeme na Apple TV Remote aplikaci, která vám poskytne stejné funkce, které má Siri ovladač i na iPhonu. Doufáme, že aplikaci vydáme v první polovině příštího roku“. Až se k nám aplikace dostane, dokáže vaše iOS zařízení plně nahradit Siri ovladač, což pro některé bude osvobození.

V rozhovoru padla řeč i na aplikace pro novou Apple TV, ke kterým Cue dodal, že jich je více než 2000. Ještě před představením nové Apple TV se spekulovalo o televizní službě, kterou by mohla Apple TV nabízet, k tomu se Eddy nevyjádřil. A co Apple TV jako herní platforma? Eddy Cue si myslí, že drtivá většina lidí na světě nemá v plánu si koupit Xbox nebo Playstation. To však neznamená, že neradi hrají hry a právě pro tyto lidi je Apple TV určena.

Apple TV Remote app iPhone

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.