Zavřít reklamu

logo applePokud jde o inovace, ve většině žebříčcích se umisťují především firmy sídlící v Americe, jinak tomu není ani v tomto srovnání. Podle nejnovějšího žebříčku z Boston Consulting, je Apple desátým rokem v řadě, největším světovým inovátorem, těsně následovaný Googlem. Šest z deseti nejlepších společností v žebříčku sídlí právě v Americe, přičemž z celkem 50 firem, které žebříček obsahuje, jich je celkem 29 z Ameriky. Na třetí pozici za Googlem se umístila Tesla Motors a hned za ní Microsoft.

Velký rival a konkurent Applu se umístil na místě pátém. V první desítce se umístila například i německá automobilka BMW a americký gigant Amazon. Společně s BMW se v první desítce umístila také automobilka Toyota. Tento každoroční žebříček vzniká za pomoci 1500 pracovníků po celém světě, kteří odpoví, jaká firma jim příjde nejvíce inovativní v totožném průmyslu. 40% z výsledku je také založeno na tom, kolik peněz bylo firmou vráceno akcionářům, po dobu 5 let. Jak jsem již uvedl, americké společnosti si vedou v žebříčku nejlépe, avšak čínská firma Tencent, se z minulého roku posunula z 35. místa, na 12. místo.

Z průzkumu také bylo zjištěno, že inovace je jednou z nejvyšších priorit pro podniky za poslední dobu. Téměř 79% pracovníků uvedlo, že právě inovace patří mezi jejich tři top priority.

apple_inovace_žebříček

Apple Store

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.