Zavřít reklamu

Ve Spojených státech se každý rok objevuje obrovské množství statistik. Některé jsou zajímavé, jiné už tolik ne. Tak jako tak je ovšem fakt, že američané statistiky milují (stačí se podívat na NHL, co všechno tam řeší a „počítají“). Jednou z těch větších a respektovanějších je každoroční statistika reputace jednotlivých značek, se kterou přichází společnost Harris Polls. Ta srovnává stovku těch největších společností na americkém trhu řadí je podle toho, jak je vnímá veřejnost a zákazníci. Do tohoto průzkumu každý rok odpovídá zhruba 30 tisíc respondentů. Jedná se tak o vskutku velkou referenční skupinu.

Co se týče výsledků, Apple se tradičně umísťuje velmi vysoko. V průzkumu pro letošní rok se společnost usadila na velmi pěkném pátém místě, ke kterému ji napomohl koeficient reputace o hodnotě 82,07. První místo patří Amazonu (86,27), za kterým stojí společnosti Wegmans, Publix Super Markets a Johnson&Johnson.

Co se týče dalších technologických gigantů, Google je na 8. místě, Tesla na 9., Netflix na 18 a Microsoft uzavírá TOP 20. Nepřekvapivým smolařem je Samsung, kterému uškodila aféra s vybuchujícím Notem 7. I díky tomu je Samsung na 49. místě v žebříčku. Tedy zhruba na stejné úrovni, jako je americká pošta. Na tomto poklesu je nejsmutnější fakt, že Samsung spadl z 3. místa, na kterém byl loni. Uvidíme, jestli opět dokáží vstát z popela.

Hodnocení koeficientu reputace se zakládá na odpovědích, které jsou rozděleny do šesti odlišných kategoriích, mezi které patří například sociální zodpovědnost, finanční výsledky, vize, pracovní prostředí, emoční přitažlivost společnosti a produkty a služby.

chrome_2017-02-20_10-00-51
apple-store-logo-green-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.