Zavřít reklamu

Měla to být technologická revoluce, ale zatím je to spíše trápení. Tak přesně takto by se dal v krátkosti shrnout ohebný smartphone Galaxy Fold z dílny Samsungu. Jeho prvního poodhalení jsme se dočkali již na konci loňského roku, na pulty obchodů měla však tato novinka dorazit až tento pátek. Kvůli problémům recenzentů s recenzními kusy se však start prodejů odkládá a co víc – Samsung veškeré testované telefony stahuje i od novinářů po celém světě.

Samsung Galaxy Fold v mnoha zahraničních recenzích skutečně zaujal. Aby taky ne. Jedná se totiž o něco, co na trhu ještě nebylo. Při pohledu na hardwarovou výbavu je navíc jasné, že to s novinou myslí Samsung skutečně vážně a svým zákazníkům hodlá naservírovat prvotřídní produkt a nikoliv jen prototyp. Co čert nechtěl, mnohým recenzentům začal po pár hodinách vypovídat službu displej. To sice mnozí zastánci Samsungu svalovali na odstranění ochranné fólie, kterou Samsung zakazuje z telefonu odstranit, avšak později se ukázalo, že i problémy s fólií na displeji nejsou bezchybné a jejich displeje sužují problémy projevující se buď problikáváním či rovnou úplným úmrtím. Přesto je však důležité říci, že všechny recenzované kusy tyto problémy nesužovaly. 

I přesto se ale Samsung podle čerstvých informací rozhodl k poměrně radikálnímu kroku – stažením všech recenzních kusů zpět k sobě. Důvod je jednoduchý – zabránit šíření špatných recenzí na tuto novinku a potažmo si i zachránit celkovou reputaci ve světě. O tomto přešlapu je totiž v technologických kruzích slyšet skutečně velmi. Těžko však říci, zda tímto krokem naopak spíše nepřilil olej do ohně. Na mnoha internetových fórech už totiž naleznete názory, že Samsung své novince absolutně nevěří. Kdyby jí totiž věřil, recenzentům jí rád ponechá. Někteří diskutéři se pak dokonce nebojí Galaxy Fold přirovnávat k Samsungům Galaxy Note7, které trápily exploze baterií. Toto přirovnání je však už dle našeho názoru přes čáru. 

Takto velkolepě Samsung svůj Galaxy Fold představil: 

Uvidíme, jak se Samsung s porodními bolestmi novinky popasuje. Vzhledem k tomu, jak nadějná technologie ohebných displejů je, však i my jakožto jablíčkáři doufáme, že bude úspěch slavit již brzy. Jen takovéto produkty totiž trh se smartphony posunují mílovými kroky vpřed. To se však bez klopýtnutí čas od času neobejde. 

Samsung Galaxy Fold

Dnes nejčtenější

.