Zavřít reklamu

Magic Keyboard iconApple začal predávať nové „magické“ príslušenstvo, čiže trojicu periférií, bez ktorých si nemôžete vychutnať svoj iMac naplno. V prvom rade je to nová myš Magic Mouse 2, ktorá sa od tej predošlej líši vstavanou batériou a konektorom Lightning v spodnej časti (čo nie je zrovna ergonomické riešenie, pokiaľ sa vám vybije uprostred práce a ste v časovej tiesni). Ďalej je to nový Magic Trackpad 2 s podporou Force Touch, čo je vskutku príjemný doplnok, ktorý sme ale tak nejak očakávali. No a napokon je to klávesnica Magic Keyboard, ktorá sa odlišuje od tej predošlej novým dizajnom a vstavanou batériou. Čo ale robiť v prípade, že by ste niektorý z doplnkov náhodou poškodili? Oplatí sa opraviť staré príslušenstvo alebo sa viac oplatí kúpiť si nové? Na to sa už pozreli technici zo servisu iFixIt, rozmontovali nové doplnky a zhodnotili, že ich len tak neopravíte.

Magic Mouse 2

Nová myš oproti svojej predchodkyni stratila stavovú LED-ku a možnosť meniť batériu. Po novom sa v nej totiž nachádza vstavaná, 1986 mAh batéria, ktorá tak má dokonca vyššiu kapacitu, než batéria v iPhone 6s. Sama o sebe je pomocou káblu priamo napojená na Lightning konektor, vďaka čomu pri výmene batérie zároveň dostanete nový, neopotrebovaný port. Port sám o sebe je napojený len na batériu, teda nie je prepojený so základnou doskou, ukrytou vo vnútri myši. Výmena sa ale nezaobíde bez problémov. Vo vnútri je totiž použitého strašne veľa lepidla, vďaka čomu je rozlepenie myši naozaj ťažké a zdĺhavé. Domácka oprava je veľmi ťažká, pretože bez manuálov tu existuje vysoké riziko poškodenia optického senzoru a zapínača. Hodnotenie? 2 z 10.

Magic Mouse 2 Teardown

Magic Trackpad 2

Nový, belší a výrazne väčší trackpad je to, čo si všimnete okamžite, keď ho začnete porovnávať s predošlým modelom. Rozdiely ale nie sú viditeľné len zvonku, ale aj zvnútra. Hneď prvé, čo vám sťaží opravu, je množstvo lepiacej pásky, ktorá má prakticky rovnaké využitie ako skrutky. Ďalej sa dostanete k batérii s kapacitou 2024 mAh, ktorá je nabíjaná s pomocou Lightning portu. Ten je tu umiestnený naozaj elegantne a jednoducho, dokonca ho viete ľahko odobrať. Narozdiel od Magic Mouse 2 je tu ale konektor napojený na základnú dosku, nie na batériu, avšak cení sa, že v prípade problémov ho stačí doslova vymeniť. Napokon sa tu nachádza zaujímavo vyzerajúci Force Touch systém, ktorého dôležitou súčasťou sú štyri obdĺžniky obkolesené medenými drôtmi, ktoré sa starajú o elektrické impulzy a dojem klikania. Takže ak to zhrnieme, otvoriť trackpad je ťažké a rovnako tak je obtiažne vymeniť povrch trackpadu. Bez manuálu je riziko poškodenia Taptic Enginu a batérie, aj keď jej následná výmena je veľmi jednoduchá a rovnako to platí aj o Lightning porte. iFixIt jej dal hodnotenie 3 z 10.

Magic Trackpad 2 Teardown

 

Magic Keyboard

No a nakoniec tu máme Magic Keyboard. Novú klávesnicu, ktorá vymenila AA batérie za vstavanú 793 mAh batériu, čo je najmenšia batéria zo všetkých, ktoré sa nachádzajú v novom príslušenstve, ale účel splní. V hodnotení dostala 3 z 10 bodov, pričom Lightning port a batériu vymeníte jednoducho, pokiaľ sa vám podarí klávesnicu otvoriť. Jednotlivé klávesy je možné vymeniť, ale treba byť opatrný. Rovnako tak vo vnútri nájdete prehnane veľké množstvo lepidla.

Magic Keyboard teardown

Dnes nejčtenější

.