Zavřít reklamu

MarshallNa to, aby ste poznali značku Marshall, nemusíte byť ani hudobník. Je to britská legenda, ktorá si získala srdcia gitaristov z celého sveta a zároveň si získava popularitu medzi poslucháčmi svojimi reproduktormi a slúchadlami. Teraz sa spoločnosť pokúša získať popularitu absolútnou novinkou – predstavila svoj vlastný smartfón Marshall London, pomenovaný podľa mesta, v ktorom Jim Marshall pred 53 rokmi založil svoju firmu. Telefón je určený priamo pre milovníkov hudby a tak nie je prekvapením, že frekvencia procesoru je na druhom mieste.

Ale môžeme si ich vymenovať. Nájdeme tu štvorjadrový čip Snapdragon 410, 2GB RAM, 16GB úložiska s možnosťou rozšírenia cez microSD kartu a nakoniec 4.7″ HD displej. Telefón má ale úplne iné prednosti. V prvom rade na prednej strane nájdeme dva reproduktory smerujúce zvuk priamo k užívateľovi a výhodou je aj prítomnosť dvoch 3.5-mm jackov, takže môžete bez problémov pripojiť dva páry slúchadiel k jednému mobilu. Navyše, u každých si môžete nastavovať vlastnú úroveň hlasitosti. Mimochodom, na ovládanie hlasitosti budete používať kolečko skoro tak ako na starších prenosných rádiách. Okrem kolečiek, ktoré pokladáme za príjemnú zmenu v roku 2015, nájdeme na boku aj M-Button, čo je vlastne rovnaké tlačidlo aké ste kedysi používali na svojom SonyEricssone alebo Nokii XpressMusic – teda tlačidlo pre okamžité otvorenie hudobnej knižnice. Prítomné sú aj dva mikrofóny pre nahrávanie stereo zvuku a rozhranie Bluetooth aptX, ktoré umožní streamovať zvuk do bezdrôtových reproduktorov vo vysokej kvalite.

Marshall London

O kvalitný prednes sa tiež stará špičková zvuková karta Wolfson WM8281, vďaka čomu bude znieť hudba naozaj vynikajúco. V balení pre zmenu nájdete darček, za ktorý by sme sa nehanbili ani u Applu. Súčasťou balenia sú totiž in-ear slúchadlá Marshal Mode, ktoré sa predávajú od 40€ vyššie. Telefón okrem toho beží na systéme Android 5.0.2 Lollipop a ponúka niekoľko predinštalovaných aplikácií, ktoré zahŕňajú 4-kanálový nahrávač zvuku Loopstack a aplikáciu na mixovanie hudby. Ale budete môcť aj fotografovať a to s pomocou 8-megapixelového zadného alebo 2-megapixelového predného fotoaparátu. Vo vnútri tiež človek nájde slušnú 2500 mAh batériu. Telefón sa začne predávať v polovici budúceho mesiaca v Británii, Škandinávii a v Pobaltských krajinách za cenu približne 540€. Nakoniec ale treba upozorniť, nie je to telefón pre masy, je to telefón pre milovníkov hudby a hudobníkov.

Marshall London
Marshall London Global Equalizer
Marshall London

*Zdroj: Cult of Android

Dnes nejčtenější

.