Zavřít reklamu

alarm_2Dřív jsem pracoval pozdě do noci a jít spát po druhé ráno bylo téměř na denním pořádku, ovšem postupem času mě to začalo šíleně unavovat a zjistil jsem, že nejen že dopoledne druhý den téměř nic neudělám, ale ani práce ve dvě ráno není tak efektivní jak bych si představoval. Dnes již jen málo kdy vstávám po šesté ráno a když už se to stane, obvykle si to celý den vyčítám. CEO Tim Cook posílá zaměstnancům první ranní maily v 4:30.

Nejmladší CEO v NBA Brett Yormark vstává ve 3:30 a v kanceláři je již ve 4:30. Thomas Jefferson kdysi řekl: „Slunce mě za padesát let nezastihlo v posteli,“ a ruku na srdce, hlavní autor Deklarace nezávislosti ví něco o tom, co je to být úspěšný. Nemusíte vstávat o půl třetí ráno, ale přivstat si a být na nohách dřív než vyjde Slunce má své nesporné výhody a může vás to posunout dál.

Když začnete dřív než ostatní, máte jistotu, že vás nebudou rušit. Nebudete dostávat emaily, nikdo vám nebude volat, nebudete muset odpovídat na sms zprávy a nebudete mít důvod jít na facebook, protože tam od včerejšího večera nikdo nic nového nepřidal.

Získáte možnost plánovat. Je totiž velmi těžké si během pracovního dne udělat čas na přemýšlení o plánech na následující dny nebo týdny. Jste zavaleni prací a kdykoli vám může někdo zavolat a vyrušit vás. Ráno je tedy ideální čas na plánování harmonogramu.

Když vstanete brzo, budete se cítit fantasticky, víte že vše stíháte, nemáte pocit stresu a jste připraveni podat co nejlepší výkon. Různé studie pak ukazují, že lidé jsou ráno více optimističtí, příjemní, spokojeni a svědomití. Vše má však jednu zásadní podmínku, musíte jít spát tak, abyste vstali brzy ráno odpočatí. Pokud jdete spát ve tři ráno, vstávat v pět není ideální nápad.

Ráno jste mnohem kreativnější než během dne. Nikdo a nic vás nevyrušuje, váš mozek není unavený a je připraven přijít s dobrými nápady. Získáte navíc konkurenční výhodu. Když ostatní zjistí v kolik začínáte, mají okamžitě pocit obav z toho, že toho dokážete víc než oni, máte před nimi náskok a to je děsí.

vstavat
Když začnete pracovat brzy ráno, máte celý večer a často i odpoledne na sebe, své přátele a rodinu. Ráno se jim nemáte možnost věnovat tak jak večer a je mnohem lepší chybět rodině ráno u snídaně, než pak celý večer a odpoledne. Pokud do práce cestujete, zjistíte, že jste v ni mnohem dřív, když vyrazíte v pět ráno než v osm nebo devět hodin. Provoz je mnohem menší a vaše dojíždění ušetří čas a navíc nebudete mít stres z toho, že jste promarnili čas v zácpě. Podle společnosti CBS, je třikrát větší pravděpodobnost, že bude otevřen váš mail odeslaný mezi šestou a sedmou hodinou ranní, než mail odeslaný v 16:00. Mnoho CEO po celém světě vstává brzy ráno a primárně reagují na maily, které dostanou v době, kdy dosednou k počítači než na maily ze včerejšího večera. Navíc máte celý den na to, abyste řešili mailovou komunikaci s člověkem, se kterým si píšete první mail už ráno. Většina tělocvičen otevírá již brzy ráno, vědí totiž že cvičení před pracovním dnem je tím nejlepším způsobem, jak se připravit na celý den. Ráno navíc v posilovně nebo tělocvičně potkáte většinou manažery, podnikatele a CEO různých společností, sportovci chodí až později.
funny-weed-pictures-32

Dnes nejčtenější

.