Zavřít reklamu

iOS 8 Hudba ikonaiOS 8.4 prináša inovovanú aplikáciu Hudba, ktorá priniesla aj zopár vylepšení týkajúcich sa playlistov. Tie rozhodne potešia ľudí, ktorí si chceli viac prispôsobovať svoje playlisty a aby tak učinili, veľakrát si vytvorili fiktívny album v iTunes s vlastným artworkom. Avšak s príchodom iOS 8.4 to už nie je problém, keďže inovované Playlisty je možné obohatiť nielen o názov, ale aj o vlastný obal albumu a o popis, v ktorom môžete svoj playlist stručne popísať.

Dôležité je, aby ste už mali vytvorený aspoň jeden playlist. V opačnom prípade nie je vytvorenie playlistu možné, keďže sekcia vám povie, že playlisty je možné vytvoriť len v sekcii Moja Hudba, kde sa tlačidlo na vytvorenie playlistu zatiaľ nenachádza. No pokiaľ ste si už dávnejšie vytvorili playlist, potom môžete vytvárať playlisty priamo v sekcii Playlists. Tu ho kliknete kliknutím na tlačidlo „Nový“ v pravej časti obrazovky. Tlačidlo je veľmi malé a človek si ho nemusí všimnúť okamžite.

Teraz máte možnosť zadať názov svojho playlistu. Samozrejme, to nie je žiadny zásadný problém. Jednoducho zadáte názov playlistu tak ako doteraz. Následne si môžete k svojmu playlistu pridať popis, vďaka čomu ho môžete odlíšiť a navyše sa vám tento popis bude zobrazovať aj pri sledovaní informácií o danom playliste. Osobne celkom neviem, aký bude mať toto účel v budúcnosti. Okrem estetického doplnku by však v budúcnosti Apple mohol oznámiť, že užívatelia budú môcť zdieľať svoje playlisty na servery iTunes, odkiaľ si ich budú môcť ostatní užívatelia zakúpiť, prípadne prehrať pomocou služieb iTunes Radio a Beats Music. Vtedy by mohli všetci vidieť popis vášho playlistu a mohli by ste tak dať ľuďom dôvod, prečo sa majú spoľahnúť práve na váš hudobný repertoár.

IMG_0157
IMG_0158

Nakoniec si teda môžete vybrať aj obal svojho playlistu. Tu máte možnosť jednak vybrať si na pozadie obrázok z fotogalérie a jednak odfotiť fotografiu, ktorá bude použitá v tomto playliste. Ešte predtým, než svoj obrázok priradíte k playlistu ako jeho obal, môžete si ho prispôsobiť – čiže priblížiť a zamerať na časť, ktorú chcete vidieť v pozícii „obalu“ playlistu. Nakoniec, playlist uložíte jednoduchým kliknutím na tlačidlo „Uložiť“.

Neskôr, ak chcete upraviť niečo vo svojom playliste, stačí ho otvoriť a v jeho menu kliknúť na tlačidlo Upraviť. To vám umožní pridať a odstrániť skladby a tiež meniť ostatné vyššie uvedené aspekty. Výhodou tiež je, že ak chcete z playlistu odstrániť niektoré skladby, teraz kliknete na červené bodky a v ponuke vyberiete možnosť odstrániť skladbu z playlistu.

IMG_0160
IMG_0154

Dnes nejčtenější

.