Zavřít reklamu

Apple TV logo
Po veľkých očakávaniach prichádza sklamanie. Server Re/code, ktorý je známy svojimi veľakrát pravdivými správami, potvrdil včerajšie vyhlásenie magazínu The New York Times a potvrdil, že nová Apple TV sa na konferencii WWDC nakoniec neobjaví, a to aj napriek tomu, že Apple ju plánoval predstaviť už budúci pondelok.

Spoločnosť však na poslednú chvíľu zmenila svoje plány a tvrdí, že budúca generácia Apple TV bude predstavená až neskôr, pravdepodobne na jeseň. Skutočný dôvod, prečo sa Apple rozhodol odložiť predstavenie Apple TV 4. generácie, nie je známy. Podľa NY Times za to môže fakt, že zariadenie ešte nebolo pripravené na predstavenie. Existujú pritom dve možné vysvetlenia. Prvé možné vysvetlenie môže súvisieť s rozmermi zariadenia. Apple chce predstaviť prístroj, ktorý bude výkonnejší, pokročilejší a pritom menší než dnešná Apple TV, ale súčasné prototypy sú dvakrát tak veľké ako model, ktorý si môžete kúpiť teraz za 80€.

Ďalšie možné vysvetlenie je, že Apple chce predstaviť živé TV vysielanie a novú Apple TV naraz, čo by bolo v súčasnosti nemožné vzhľadom k tomu, že spoločnosť ešte stále jedná s televíziami o podmienkach spolupráce. Tu hrajú dôležitú rolu najmä peniaze a pretože v tomto prípade majú hlavné slovo televízie, nie Apple, práve oni ovplyvňujú dátum spustenia pripravovanej služby. Niektoré zdroje dokonca vravia, že Apple môže túto službu spustiť až začiatkom roku 2016.

Apple TV recenze

*Zdroj: Re/code

Dnes nejčtenější

.