Zavřít reklamu

whatsappPokud si myslíte, že v případě zamknutého iPhonu pomocí čísleného kódu nebo otisku prstu je váš telefon zcela chráněn před přístupem, pak jste na omylu. Apple svá zařízení chrání sice dobře, ale ani to někdy nestačí, jelikož se nedokáže připravit na veškeré funkce aplikací třetích stran. Právě takovou aplikací je velice populární WhatsApp, který může být snadno zneužit v případě odcizení iPhonu.

K získání  Whatsapp účtu z ukradeného iPhonu budete potřebovat ještě další jablečný telefon s nainstalovnou aplikací WhatsApp. Jeden uživatel totiž zjistil, že díky Siri si můžete nechat zobrazit telefonní číslo i na zamčeném iPhonu. Pak už nebrání nic tomu, abyste čislo zadali na druhém iPhonu. Nejprve sice dorazí sms s kódem, ale ten není na uzamčené obrazovce vidět. Po chvíli stačí zadat, že chcete, aby vám WhatsApp sdělil kód pro ověření po telefonu. Hovor bude samozřejmě směrován na ukradený iPhone, kde ho lze přijmout i v případě uzamknuté obrazovky. Pak už nezbývá nic jiného, než opsat diktovaný kód na svém iPhonu a máte přístup do WhasApp účtu toho odcizeného.

Nejedná se o žádnou chybu v iOS, ale o zcela normální postup. Jen se využije prostředků obou stran k dosažení cíle. Jediný možný způsob, jak se tomu bránit je nemít aktivovanou Siri. Na druhou stranu získáním WhasApp účtu si zloděj příliš nepomůže. Jediné nepříjemné by bylo, kdyby odesílal nevhodné zprávy pod vašim číslem.

Na celý postup se můžete podívat na přiloženém videu níže:

whatsapp-ios7-iphone-3

*zdroj: BGR

 

Dnes nejčtenější

.