Zavřít reklamu

chevrolet_SparkTento rok sa síce predstavenia prvého automobilu Apple nedočkáme, no kaliforská spoločnosť má značný vplyv na tento trh. CEO General Motors, Mary Barra na konferencii Code oznámila, že počas tohto roka máme očakávať až 14 automobilov, ktoré budú mať zabudovanú podporu pre CarPlay, ako aj pre konkurenčné riešenie Android Auto. Spoločnosť oznámila, že funkcia bude k dispozícii aj na lacnejších vozoch vrátane 2016 modelu Chevrolet Spark, ktorý sa v USA začína predávať za 15 000 dolárov.

Spark bolo možné vidieť už na WWDC 2014, kde si na ňom mohli vývojári a médiá odskúšať technológiu CarPlay. Tá bola pôvodne predstavená už v roku 2013 pod označením iOS in the Car, avšak tento názov bol príliš komplikovaný. Apple nakoniec svoj koncept úplne prerobil a začiatkom roku 2014 predstavil tento nový design práve pod jednoduchším označením CarPlay.

Po boku Sparku by malo GM obohatiť aj ďalšie obľúbené modely o podporu CarPlay. Menovite pôjde o modely Chevrolet Cruze, Malibu, Camaro, Silverado, Impala, Volt, Suburban, Colorado a Tahoe. CEO Barra tiež oznámila, že Chevrolet je najväčšou značkou spoločnosti GM a je tak pre ňu dôležitá. Podporu technológie CarPlay, vďaka ktorej je možné pripojiť iPhone k automobilu a využívať jeho funkcie na obrazovke infotainment systému, bude dostupná aj na tunajších Škodovkách, počnúc novým modelom SuperB Combi. Funkciu však bude podporovať aj nová Octavia.

CarPlay_Honda_Homescreen

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.