Zavřít reklamu

office-2013-logoMicrosoft vydal novú preview verziu Office 2016 pre Mac, ktorá so sebou prináša niekoľko opráv chýb a tiež disponuje novými funkciami. Kľúčové zmeny sa odohrali hlavne v aplikácii Excel, ktorá dostala niekoľko nástrojov na analýzu, navigátor, možnosť vytvárať nové otázky v editore otázok, tlačidlo na spustenie editoru Power Querry, nové operátory pre filtrovanie dátumu v editore, databázové spojenia s podporou čísla portu a nakoniec aj vylepšenia plynulosti aplikácie.

Word pre zmenu získal nahrávanie makier, vyhľadávanie šablón online a nové nástroje na opravu textu. Outlook umožňuje nastavovať nové časy stretnutí, na ktoré ste boli pozvaní a organizátorom tiež umožňuje upravovať meetingy a upozorňovať užívateľov na zmeny. PowerPoint sa dočkal nakoniec len zlepšenej podpory VoiceOver. Samozrejmosťou sú opravy chýb vo všetkých nástrojoch.

Okrem Excelu však Microsoft predstavil aj dve nové companion aplikácie pre iPhone, ktoré budete zrejme využívať ako používateľ sady Office 2016. Jedná sa o nástroje Office Delve a Office 365 Video. Aplikácia Office Delve funguje ako notifikačný nástroj, ktorý vás bude pravidelne informovať o zmenách v zdieľaných dokumentoch, ktoré máte uložené v cloude a hneď vám umožní otvoriť dokument na svojom telefóne. Aplikácia je dostupná aj pre Android a spolupracuje s hodinkami Android Wear, ktoré vás budú upozorňovať na spomínané zmeny. V súčasnosti to nevyzerá, že by podporovala aj Apple Watch. Podmienkou je aktívne predplatné Office 365.

Druhá aplikácia, Office 365 Video, má slúžiť ako taký súkromný YouTube pre firmy a organizácie, ktoré preferujú zdieľanie informácií a nápadov vo vizuálnej podobe. Služba umožňuje podnikom a akademickým inštitúciám sledovať videá, nahrávať nové a nakoniec aj vidieť, ktoré videá sú najsledovanejšie. Pretože ide o aplikáciu určenú hlavne pre podniky a školstvo, vyžaduje sa používať licenciu Office 365 Enterprise alebo Office 365 Academic.

Dnes nejčtenější

.