Zavřít reklamu

office-mobile-iosMicrosoft reaguje na odozvu užívateľov a pred malou chvíľou vydal veľkú aktualizáciu sady Office pre iPad. Aktualizáciou prešli všetky programy zo sady Office pre iPad a tak sa aktualizácie dočkal Word, Excel aj PowerPoint, zatiaľ čo včera vyšla aktualizácia pre OneNote pre iPad a pre iPhone. Aktualizácie pre aplikácie Office prinášajú viacmenej rovnaké novinky a až na pár výnimiek boli všetky tri obohatené o možnosť exportovania súborov do PDF, možnosť orezať obrázky a podporu písem tretích strán, čo je viacmenej skrytá možnosť systému iOS.

Aplikácia Excel bola potom obohatená o plnohodnotnú podporu externých klávesníc, vďaka čomu v nej fungujú rovnaké klávesové skratky ako na desktope. Taktiež bola obohatená o podporu PivotTables, ako aj nové možnosti tlače, kam patria viaceré typy papiera a možnosti prispôsobenia tabuliek tak, aby bolo ich tlačenie menej obtiažne. Nakoniec sem pribudla podpora pre „Flick to Select“, ktorá umožňuje rýchlejšie vybrať dáta v riadkoch alebo stĺpcoch.

Aplikácia PowerPoint bola pre zmenu obohatená o funkciu Presenter View, čiže o režim prezentéra, v ktorom môžu užívatelia upravovať poznámky, vidieť ďalšiu snímku alebo sa presúvať na iné snímky počas prezentovania. V súvislosti s týmto režimom boli do PowerPointu pre iPad pridané nové nástroje pre prezentérov, ktoré umožňujú odstraňovať vyznačené miesta a nákresy v prezentácii. Pribudla tiež možnosť vkladať videá z fotoaparátu a zároveň aj možnosť prehrávať videá, zvukové efekty a hudbu na pozadí počas prezentovania.

iPad_office

Dnes nejčtenější

.