Zavřít reklamu

iOS 8.2 - iconV pondělí večer po konferenci Applu, kde kalifornská společnost představila nový MacBook a uvedla další podrobnosti o jablečných hodinkách Apple Watch, vydala také několik aktualizací svého stávajícího softwaru. Jednou z nich bylo nové iMovie pro Mac s podporou Photos, ovšem tou jistě nejdisktuvanější byla očekávaná a dlouho vývojáři testovaná aktualizacie iOS označením 8.2, která kromě několika zásadních oprav přinesla stejnojmenou aplikaci, jako zmíněné jablečné hodinky, tedy Apple Watch. 

Bohužel, jak už bývá zvykem, kromě oprav a nových funkcí téměř s každou novou aktualizací přichází také nějaké chyby. Většinou se však stává, že se chyby objeví jen u některých uživatelů a jen na některých zařízeních. A tak je to i tentokrát, jelikož někteří uživatelé si všimli, že s iOS 8.2 se jejich jablečné zařízení rychleji vybíjí. Pokud patříte mezi ně i vy, pak pro vás přinášíme jednoduchý návod jak vypnout novou funkci, kterou Apple do nejnovějši aktualizace iOS přidal. Ta totiž na některých zařízeních způsobuje jejich rychlé vybíjení, ale samozřejmě se může stát, že ani vypnutí této funkce nepomůže.

1. Na vašem iPhonu jděte do Nastavení
2. Přejděte do Soukromí
3. Nyní zvolte Pohyb a kondice
4. Zde vypněte položku Sledování kondice

To je vše. Tato nabídka však není dostupná na všech iPhonech, ale pravděpodobně jen na iPhonu 5s a vyšším s iOS 8.2. Nabídka se totiž objevuje jen na iPhonech s koprocesorem Apple M7, který má za úkol sledovat vaš pohyb a může tak například počítat vaše kroky. Koprocesor je součástí samotného procesoru iPhonu, ale pracuje zcela odděleně. Tento koprocesor se objevil právě až v iPhonu 5s a byl zachován také u iPhonu 6 a 6 Plus, tudíž pouze na těchto telefonech by měla být v nastavení možnost vypnout výše zmíněné sledování kondice.

iOS 8

Bohužel rychlejší vybíjení baterie není jedinou neduhou nového iOS 8.2. Osobně jsem se setkal s nefunkčním Safari a druhý den jsem se na zahraničních stránkách dočetl, že vůbec nejsem jediný, kdo má podobný problém. Po dvou dnech se mi však naštěstí povedlo problém vyřešit a ani jsem nemusel dělat restore celého telefonu, do kterého jsem se chtěl pustit až jako do opravdu poslední možnosti. Pokud i vy máte se nereagujícím Safari na iOS 8.2 problémy, pak řešení naleznete po kliknutí na odkaz níže.

Dnes nejčtenější

.