Zavřít reklamu

RepubliqueIba máloktorý herný vývojár prejaví záujem o prerobenie svojej hry len kvôli tomu, že ju chce vydať na novú platformu. Výnimiek je teda naozaj veľmi málo a jedným z veľkých štúdií, ktoré tak učinili, sú Rockstar Games, ktoré prerobili grafiku každého GTA, ktoré vyšlo na mobily. Lenže Rockstar nie je jediný a podobne chcú u hráčov zapôsobiť tvorcovia epizodickej stealth akcie République Remastered, ktorá vyšla pôvodne pre iPhone a iPad a to na samotnom konci roku 2013. Štúdio zo Seattlu však teraz vydáva verziu pre Mac a PC a to rovno s použitím nového enginu.

Pôvodná mobilná verzia totiž fungovala na engine Unity 4, no keď sa tvorcovia vrhli na vývoj desktopovej verzie, presunuli celý projekt pod Unity 5, čím sa z République Remastered stáva prvá hra fungujúca na tomto engine. Práve fakt, že ide o prvú hru v Unity 5, umožnil vývojárom získať skorý prehľad o engine a zároveň informovať verejnosť o jeho schopnostiach: „Už keď bol Unity 5 predstavený, sme videli šancu v zrealizovaní nášho dvojročného sľubu o vytvorení počítačovej verzie République. Okrem toho, že sme strávili mesiace kompletným prerábaním UI a ovládania, sme vedeli že použitím novej platformy získame väčší Wow faktor. A tak sme v našej zavalitej kancelárii v centre Bellevue vložili naše srdcia a duše tomuto ambicióznemu, ale niekedy ťažkému projektu.“

Rozdiel oproti verzii pre iPad je viditeľný a možno vás presvedčí o tom, aby ste si hru znovu zakúpili a zahrali. Je dostupná na Steame, GOG alebo cez Humble Bundle Store, pričom dnes k nej tvorcovia dávajú 20% zľavu. Inak hra stojí a bude stáť 23€. V prípade, že ste hru ale nehrali, máte možnosť dozvedieť sa viac o príbehu. Vžijete sa do role Hope, ženy uväznenej v tajuplnom totalitnom štáte. Vašim cieľom je pomôcť Hope hacknúť sa do komplikovanej sledovacej siete, čím jej umožnít dostať sa cez ochranku, kamery a ďalšie rôzne prekážky pripojené „do systému“. Momentálne sú k dispozícii tri z piatich epizód, avšak po kúpe vlastníte všetkých päť. Rovnako môžete počítať so špičkovým dabingom, na ňom sa podieľal David Hayter, ktorý predtým daboval Solid Snakea v Metal Gear Solid a Jennifer Hale, ktorá už predtým dabovala postavy v Mass Effect a Bioshock Infinite.

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.