Zavřít reklamu

Apple TV logoNa novú Apple TV čakáme už 3 roky a za ten čas sme počuli množstvo špekulácií, videli množstvo renderov od Martina Hájka a dokonca sme počuli, že obsahuje vstavaný router. Minulý rok sa dokonca našli zmienky o štvrtej generácii Apple TV priamo v softvéri iOS 7, čo nasvedčovalo, že sa na nej skutočne pracuje, ale nikto presne nevie, kedy bude predstavená. Rok 2015 by však mohol byť práve tým rokom, kedy Tim Cook a jeho kolegovia konečne vystúpia na javisko s niečim iným, než s ďalším iPhonom. Mohli by nám ukázať úplne nový prístroj, možno s novým dizajnom, ale hlavne s tonou nových funkcií.

Jedna z nich bude úzko súvisieť s HomeKit, Apple TV bude totiž slúžiť ako centrálny Hub v domácnosti, ktorý vám umožní na diaľku nastavovať elektroniku. Keď už teda sedíte v lietadle a uvedomíte si, že ste zabudli na Kevina, môžete Siri požiadať, aby zapla inteligentné kamery spojené s Apple TV, aby skontrolovali, či sa doma nachádzajú nejaké osoby. Okrem toho budete môcť na diaľku zapínať a vypínať svetlá, zatvárať a otvárať garážové dvere a veľa ďalšieho. Samotnú elektroniku síce budete môcť vypínať manuálne pomocou dedikovanej aplikácie, ale s Apple TV to bude o niečo rýchlejšie, nakoľko budete môcť upravovať nastavenia svojho inteligentného domu pomocou Siri.

Na druhú stranu zdroje povedali aj to, že nebude treba používať najnovšiu Apple TV, čo je zároveň dôvod pre pochybnosti, či Apple vôbec predstaví novší model. Aj keď, predstavenie HomeKit strediska by zrejme nebolo kompletné, keby sme nevideli novší model fyzického produktu. Technológiu má podporovať už Apple TV 3. generácie s verziou softvéru 7.0 alebo novšou – a samozrejme všetky novšie modely. Zariadenie je na HomeKit pripravené však už teraz, keďže HomeKit sa už teraz ukrýva v softvéri Apple TV, aj keď o tom Apple zatiaľ nedal vedieť, pravdepodobne preto, že chce túto novinku odprezentovať na nejakom evente.

Apple TV 2014
*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.