Zavřít reklamu

tim_cookBěhem posledních čtrnácti dnů jste mohli sledovat nejen novinky okolo společnosti Apple, ale těm pozornějším neunikl ani fakt, že Tim Cook CEO společnosti Apple, má své peníze skutečně vydřené. Hned po představení novinek vyrazil do Číny, kde měl setkání jak se zaměstnanci společnosti, tak i se zástupci čínské vlády. Sotva dosedlo jeho letadlo v USA, už cestoval na konferenci WSJ.D a dnes ráno našeho času již stihl řečnit během svého projevu při uvedení do Alabama Academy of Honor.

Během svého projevu se stihl Tim Cook zaměřit na několik témat, prvním byla rasová rovnost a jeho obdiv k Dr. Martinu Lutheru Kingovi, který prosazoval stejné zacházení pro všechny rasy bez výjimky. Cook uvedl, že naše státy a náš národ mají před sebou ještě dlouhou cestu než naplní sen Dr. Kinga. Tim Cook uvedl, že Alabamě trvalo příliš dlouho, než začala dělat změny a dělá je příliš pomalu a až do ruku 2000 nebyla v Alabamě rasově odlišná manželství legalizována.

Cook se dále pozastavil nad tím, že v Alabamě je zatím legální, aby byli zaměstnanci vyhozeni na základě jejich sexuální orientace z práce. Řešení tohoto problému je stále ještě příliš pomalé. Tim Cook pak také uvedl, že vidí problém v nedostatečném přístupu ke kvalitnímu vzdělání pro všechny, bez rozdílu. Uvedl, že dobré vzdělání je klíčem k americkému snu. Cook řekl, že nedostatek přístupu k technologiím a znalostem má negativní dopad na celou komunitu. Apple chce pomoci v boji proti těmto problémům pomocí vlastního programu.

Dnes nejčtenější

.