Zavřít reklamu

Tim Cook v pátek v texaském Austinu představil program App Development with Swift, který od letošního roku zakotví ve více než třiceti předních komunitních univerzitních systémech ve Spojených státech. CEO cupertinské společnosti se potkal s redaktorem deníku The New York Times na snídani. Probírali různá témata. Tim Cook se rozpovídal o vytváření pracovních míst a o snaze zavést „kódovací“ kurikulum na školách a univerzitách.

Tim Cook uvedl, že se domnívá, že Apple má morální odpovědnost za to, aby rostla ekonomika. Apple přispívá jak do Spojených států, tak i do ostatních zemí, kde působí. Z tohoto důvodu společnost tak tvrdě pracovala na zavedení iniciativ, jako jsou Swift Playgrounds a kódování na školách.

Šéf nejhodnotnější společnosti světa řekl, že je přesvědčen, že vláda už není tak funkční jako kdysi a že firmy musí zesílit v oblasti, jako je vytváření pracovních míst. Apple se zaměřuje na pracovní místa související s aplikacemi a kódováním, protože je to oblast, ve které společnost už vytvořila prosperující ekonomiku práce. Apple tvrdí, že v App Store bylo v loňském roce vytvořeno 150 000 nových pracovních míst, přičemž vývojářům bylo dohromady vyplaceno přes 5 miliard dolarů.

Apple si klade za cíl zvýšit rasovou, genderovou a geografickou rozmanitost lidí, kteří se učí programovat. Během rozhovoru Tim Cook komentoval i to, jak se Apple angažuje v ochraně životního prostředí. Další datové centrum, které bude postaveno v Iowě, bude plně využívat obnovitelnou energii, stejně jako všechna ostatní datová centra Applu v USA.

Tim Cook laugh Apple Store FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.