Zavřít reklamu

Tržní hodnota společnosti Apple včera překročila rekordní hranici jednoho bilionu dolarů. Její současný ředitel Tim Cook na tento významný milník okamžitě zareagoval, a rozeslal svým zaměstnancům děkovný dopis. Kompletní znění Cookova dopisu, adresovaného zaměstnancům, obdržela agentura Reuters.

Podle ní byl dopis rozeslán více než 120 tisícům pracovníků jablečné společnosti. Cook v dopise vysvětluje, že zatímco má tento milník pro společnost Apple nepopiratelnou hodnotu, není to „nejdůležitější měřítko“ jejího úspěchu. Finanční výsledky jsou podle něj vedlejším produktem pokračující inovace Applu.

„Dnes Apple překročil významný milník. Při naší závěrečné ceně akcií ve výši 207,39 dolarů činí hodnota společnosti Apple více než jeden bilion dolarů. Zatímco jsme na tento úspěch samozřejmě hrdí, není to  nejdůležitější měřítko našeho úspěchu. Finanční výnosy jsou zkrátka výsledkem inovací společnosti Apple a toho, že klademe naše produkty a zákazníky na první místo a vždy svědomitě dodržujeme naše hodnoty.“

Cook v dopise dále popisuje, jak Steve Jobs založil Apple v přesvědčení, že lidská kreativita bude schopná vyřešit ty největší výzvy. Připomněl svým zaměstnancům, na co by se měli do budoucna soustředit, a dodal, že doufá, že společnost bude i nadále odvádět tak skvělou práci:

„Steve založil Apple s vírou, že síla lidské kreativity bude schopná vyřešit ty největší výzvy – a že lidé, kteří jsou dost blázniví na to, aby věřili, že dokáží změnit svět, budou posléze těmi, kteří ho opravdu změní. Naše je v současném světě důležitější, než kdy předtím. Naše produkty nejenom vytvářejí okamžiky překvapení a potěšení, ale také povzbuzují lidi po celém světě k obohacení životů svých i těch druhých. Tak jako to dělal Steve ve chvílích, jako je tato, měli bychom se i my těšit na světlou budoucnost Applu a na všechnu tu skvělou práci, kterou spolu odvedeme.

Překročení hodnoty jednoho bilionu předcházely týdny a měsíce spekulací a předběžných analýz. Jen pár dní před tímto významným okamžikem představil Tim Cook výsledky podnikání jablečné společnosti za červnový kvartál. Navzdory tomu, že v dílčích oblastech došlo k poklesu, byly výsledky hospodaření Applu velice dobré.

Tim Cook celebrating FB

Dnes nejčtenější

.