Zavřít reklamu

CEO cupertinské společnosti vyrazil na setkání s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, nicméně vedle samotné schůzky s hlavou republiky stihl ještě spoustu dalších věcí. Tim Cook se o zážitky dělí dokonce i na Twitteru.

Tim Cook svou návštěvou poctil normandskou firmu Eldim, která se specializuje na výrobu pokročilých nástrojů optické metrologie. Zároveň se jedná o jednoho z dodavatelů komponentů pro nadcházející iPhone X. Eldim pro Apple vyrábí důležité součásti biometrického bezpečnostního systému Face ID.

Technologie Face ID dokáže díky společnosti Eldim rozpoznat, zda jsou oči uživatele otevřené či zavřené. CEO normandské firmy Thierry Leroux označil spolupráci s Applem za neuvěřitelné dobrodružství. Tim Cook zase společnosti se 42 zaměstnanci poděkoval: „Je skvělé, co jste pro nás udělali.“ Když už byl v Normandii, zavítal na americký hřbitov, kde odpočívají ostatky amerických vojáků, kteří obětovali život za svobodu během druhé světové války. Tim Cook překvapivě navštívil francouzský startup My Little Paris, kde společně se zaměstnanci porcoval upečené kuře. Startup, jehož hodnota se vyšplhala na 42 milionů dolarů, se specializuje na doporučování míst a zajímavostí v okolí města. A aby toho nebylo málo, setkal se také s firmou CoachGuitar, která vyvíjí aplikaci učící uživatele hrát na kytaru.

Velice důležitou částí dne byla schůzka s prezidentem Macronem, se kterým Tim Cook pravděpodobně diskutoval na téma daně z příjmů právnických osob ve Francii. V srpnu totiž Francie a Německo oznámily, že se chystají zastavit technologické firmy, jako je Apple, přičemž Macron dokonce zavedl zákon proti mezinárodním technologickým firmám ve Francii.

tim cook

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.