Zavřít reklamu

Když jsme vám říkali, abyste si nenechali ujít konferenční hovor u příležitosti oznámení finančních výsledků Applu, skutečně se vyplatilo jej sledovat. Tim Cook totiž mezi množstvím dotazů od novinářů dostal také značné množství otázek, které se týkají nového tabletu Microsoft Surface. Ten je v podstatě prvním desetipalcovým tabletem ve stejné cenové kategorii jako iPad, který kombinuje hardware i software od jednoho výrobce a přichází na trh jako produkt s logem Microsoftu. Doposud se na trhu objevovaly buď pouze menší tablety Kindle nebo Nexus od Amazonu, respektive Googlu a nebo velké tablety, ve kterých však výrobci používali operační systém Android, který pochází od Google a nejednalo se tak o kombinaci hardware a software jednoho výrobce.

Tim Cook se k otázkám týkajícím se tabletu Surface od společnosti Microsoft vyjádřil následovně: „Je to stejné, jako byste navrhli auto, co umí létat a plavat. Věřím, že by to nebyl problém, ale žádnou z těch věcí nebude dělat opravdu skvěle. Pokud chcete být úspěšní, musíte se rozhodnout, jaký přesně váš produkt bude.“ Tim Cook dále dodal, že Microsoft se pomocí Surface snaží oslovit co největší počet lidí a to od běžných uživatelů až po korporátní sféru a nemá jasně daný cíl, pro koho je vlastně tablet určený. Podle Apple totiž není možné, aby jeden produkt dokázal uspokojit profesionální uživatele stejně jako děti nebo běžné uživatele.

Právě snaha udělat Surface atraktivní pro každého, vede podle Tima Cooka k tomu, že Microsoft musel udělat množství kompromisů, díky kterým je tablet sice pro všechny, ale v podstatě nikomu nenabídne maximum. zdá se mi, že tak Tim Cook jinými slovy řekl, že iPad je skutečně určený převážně na konzumování obsahu. Novináře samozřejmě zajímalo, zda se Apple nebojí toho, že bude Surface konkurencí pro iPad, na což Cook uvedl: „Lidé vždycky chtěli iPad a myslím, že ho budou chtít i nadále.“

Dnes nejčtenější

.