Zavřít reklamu

iOS 8 HealthApple připravuje vývojářské nástroje Healthkit pro použití ve zdravotnických centrech, nemocnicích a v ordinacích lékařů. Společnost spolupracuje s předními odborníky a PR manažery, kteří mají vliv ve zdravotnictví a snaží se ukázat lékařům a zdravotnickým pracovníkům, jak využít data získaná z HeathKit platformy. Zdravotníci budou schopni získávat a hodnotit data, která získají z aplikace tak, aby mohli monitorovat změny ve zdravotním stavu pacienta.

Lékaři budou používat získané údaje ke zlepšení diagnostiky s tím, že narozdíl od jednorázového měření nebo testů, monitoruje Healthkit pacienta, tedy uživatele dlouhodobě a lékař tak může zjistit, zda například změna zdravotního stavu souvisí s tím, že pacient přibral na váze nebo se nějak změnil jeho puls, případně tlak. Od Healthkitu se navíc do budoucna očekávají velké věci a mnoho analytiků se domnívá, že právě Healthkit udá směr, kterým se budou ubírat hodinky iWatch. Podle Reuters probíhá iniciativa Applu prozatím především v USA, kde se snaží společnost získat zájem co největšího počtu nemocnic, klinik ale také samotných lékařů.

Applu trochu komplikují život zákony pro monitorování a uchování soukromých dat, ale jak se zdá, i to se již podařilo vyřešit a tak společnost apeluje na lékaře, aby Healthkit nebyl jen další zajímavou vychytávkou v našem telefonu, ale skutečně užitečnou pomůckou, ze které dokáže lékař vyčíst důležité údaje o našem zdravotním stavu.

iOS 8 beta 3 Health

Dnes nejčtenější

.