Zavřít reklamu

Jednou z novinek v iOS 8 je dlouho spekulovaná aplikace Health, kteoru média dříve označovala jako Healthbook. Jedná se o aplikaci, která je centrem sledování vašeho zdravotního stavu. Aplikace dokáže shromažďovat data z jednotlivých měřících zařízení, jejichž vývojářům je k dispozici takzvaný Heathkit, díky kterému mohou přidat podporu aplikace přímo do aplikací k jednotlivým měřícím nástrojům. Aplikace pak poskytuje snadný přehled o vašem zdravotním stavu a údajích z fitness trackerů.

Apple nepřidal pouze API pro vývojáře, ale vytvořil nástroj Healthkit, díky kterému mohou všichni vývojáři propojit své aplikace a dokonce i hardware přímo s aplikací Health. Cílem Applu je, aby měla každá fitness aplikace podporu pro Health a poskytovala data přímo této aplikaci. Ta totiž dokáže nejen že shromažďovat veškerá data, ale co víc, dokáže s nimi vzájemně pracovat a porovnávat je.

health

Hlavní výhodou aplikace Health tedy je fakt, že dokáže vzájemně porovnat údaje o vaší váze s tím, kolik kilometrů běháte. Díky tomu například zjistíte, jakou rychlostí hubnete když běháte tři kilometry denně a jakou když pět. Vývojáři mohou taktéž přidat podporu pro další zařízení a aplikace může poskytovat data lékařům. Vše je prozatím v plenkách, ovšem Apple vsází v případě Health tak jako v případě celého App Store zejména na vývojáře, kteří mají být těmi, jenž poskytnou data pro samotnou aplikaci.

health_screen_healthdata
health_screen_medical_id

Dnes nejčtenější

.