Zavřít reklamu

HealthKromě toho, že Apple hledá partnery v nemocnicích a v ordinacích soukromých lékařů, se snaží společnost přesvědčit také pojišťovny, které by mělyzačít využívat informace z HealthKit, který je součástí iOS 8. Apple již zahájil jednání s významnými pojišťovnami v USA, jako je například UnitedHealth and Humana. Agentura Bloomberg přinesla informace o tom, že mezi Applem a pojišťovnami dochází k jednání o využití informací z Healthkitu k tomu, aby mohla pojišťovna poskytovat specifická pojištění uživatelům, kteří žijí zdravým životním stylem.

Podle amerického zákona totiž mohou společnosti nabídnout až 30% bonus při ročním pojistném jako odměnu za dodržování zdravého ‚životního stylu. Technologické společnosti jako je Apple tedy vidí svoji šanci v tom, že mohou pojišťovnám nabídnout důkaz o tom zda uživatel skutečně zdravý životní styl dodržuje nebo ne. HealthKit dokáže měřit nejrůznější informace o biometrických funkcích a životních návycích uživatele a pojišťovna následně může udělit bonus na základě těchto informací.

Jednou z prvních fitness společností, která má dohodu se společností zaměstnávající množství lidí je Fitbit a ropná společnost BP. Zaměstnanci BP mohou nosit Fitbit náramek a následně v případě, že dodržují zdravý životní styl, získají bonus na zdravotním pojištěním. Apple v současné době zkoumá možnosti využití HealthKitu, který je v podstatě sadou rozhraní API, jnež dokáže sbírat informace z aplikací a samotných zařízení, jenž měří biometrické funkce uživatele a jeho fitness aktivity.

iOS 8 beta 3 Health

Dnes nejčtenější

.